Рівне:

Створення та просування сайтів

Що в різні часи вважалось непристойним

Бомба 26-кві, 2007, 18:379 prov 2 971
За правилами гарного тону, які діяли в російських боярських садибах, у всіх випадках життя, розмовляючи з ким-небудь, вважалося непристойним ставати до співбесідника впівоберта. Людину, котра входить до вітальні, не можна було пильно оглядати з голови до ніг, оскільки це могло поставити скромну людину, особливо жінку, у незручне становище й позбавити її самовладання.

Під час японської чайної церемонії вважається непристойним сидіти, схрестивши ноги. Витягати ноги у бік сусіда — вершина розв’язності. Тому учасники церемонії сидять на власних п’ятах.

У Болгарії довгий час непристойним для чоловіків вважалося випивати менше півтора літрів вина в день. Вино в Болгарії коштує копійки, так що помірне його вживання довгий час вважалося ознакою негостинності.

У Великобританії вважається непристойним в’язати на людях. Хоча дозволяється розповідати історії, пов’язані з в’язанням. До речі, останнім часом в’язанням у Британії захоплюються чоловіки. В’язання стало третьою після футболу й політики темою для обговорення в барах і пабах.

У двадцяті роки XX ст. в російських школах вважалося непристойним грамотно писати, оскільки це було не по-пролетарськи. За грамотність могли навіть написати донесення.

Рукавички колись були суто домашнім аксесуаром. Незважаючи на те, що їх було безліч (спортивні, бальні, для полювання й спеціальні для лакеїв), надягали рукавички лише вдома, тому що на людях робити це вважалося непристойним.

У США жінки дотепер ніколи не «наводять марафет» на людях. Це вважається непристойним, так само як і просто дивитися на людях у дзеркало.

У салонах XІХ ст. вважалося непристойним, якщо чоловік запрошував на танок одну даму більше трьох разів. Уже після другого танцю він повинен був оголосити заручини.

За матеріалами інтернет-видань сторінку підготувала Альона БОНДАР

РівнеА вы вкурсе что на FroGik.Ru можно без регистрации абсолютно бесплатно скачать PHP DevelStudio. Лучший портал рунета. Все бесплатно и по прямой ссылке!
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору