Рівне:

Створення та просування сайтів

Підроблені фінансові документи привели рівненських податківців до підприємливого пастора

Головна 10-кві, 2012, 17:579 prov 2 010
Престижний автомобіль Мерседес СЛ-500 з перебитими номерами кузова, готівкові кошти у різній валюті на загальну суму понад 200 тисяч гривень та документи, що свідчать про злочинну господарську діяльність, вилучили співробітники податкової міліції ДПС у Рівненській області під час обшуку в одного з підприємців Зарічного.
Податківці розслідують кримінальну справу по факту підробки бухгалтерських документів на поставку товарів майже на 3,5 мільйони гривень. Така сума фігурувала у стосунках між двома підприємцями у Зарічненському районі при продажі понад ста тон чорниці. Ніхто б не звернув увагу на це, якби одна невідповідність. Згідно документів операції здійснювались у січні-лютому минулого року, і продавалися ягоди урожаю 2011 року. Не потрібно бути агрономом, щоб зрозуміти, що в таку пору ніякого врожаю лісових ягід не може бути. Дізнатися, чи це механічна помилка, чи наукове диво податківці не встигли. В травні минулого року підприємець-продавець померла. Про те, на цьому перевірка даної операції не завершилась. Проведеними заходами, зокрема почеркознавчою експертизою, встановлено, що підписи від померлої підприємиці виконані іншою особою. Звісно, що за логікою підозра на підробку документів впала на іншого бізнесмена, учасника операції.
Проведеними оперативними заходами встановлено, що даний підприємець є заможним жителем Зарічного, який займається заготівлею та реалізацією лісових ягід, паралельно він є пастором протестантської церкви, офіс якої та місце для зібрання прихожан знаходиться в приміщенні, де підприємець веде свою господарську діяльність. Встановлено, що він організував протиправну схему мінімізації податкових зобов’язань при заготівлі лісових ягід, горіхів та насіння. З метою підтвердження походження експортованої ним ягоди чорниці мороженої, мінімізації податкових зобов’язань та ухилення від сплати податків бізнесмен залучив до протиправної діяльності понад 80 фізичних осіб, яких зареєстрував у органах влади як приватних підприємців, а також відкрив їм рахунки в установах банків для подальшого зняття готівки. Сукупний дохід залучених до схеми фізичних осіб за 2009-2011 роки обраховується десятками мільйонів гривень. За фактом підробки документів порушена кримінальна справа, яку розслідує податкова міліція, а судом винесені постанови на проведення обшуків.
Підприємець-пастор категорично відмовився виконувати вимоги співробітників міліції при проведенні обшуку. Згідно чинного законодавства міліціонерам довелося відкривати приміщення, сейфи та інші предмети самостійно. Натомість бізнесмен разом із своїми членами сім’ї усіляко заважали співробітникам податкової міліції робити свою справу. Під час проведення обшуку підприємець чинив фізичний опір співробітникам відділу фізичного захисту, в результаті чого в одного з них були зірвані погони. Завдяки професійним діям правоохоронців сутичку вдалося дуже швидко припинити. Про даний інцидент було повідомлено та задокументовано співробітниками районного відділу МВСУ.
В ході проведення обшуку в робочих кабінетах підприємливого пастора податківці виявили та вилучили документи, які підтверджували його неправомірну діяльність. Зокрема, фінансові, бухгалтерські документи та чорнові записи на підставних фізичних осіб-підприємців, які не зареєстровані за цією адресою. Також було вилучено готівку у різній валюті на загальну суму понад 200 тисяч гривень, будь-яких документів та підтверджень, що це кошти церковної громади податківцям, звісно, не надали. Кульмінацією обшуку у пастора, людини, яка вчить інших божим законам, і як правильно жити, став огляд автомобілів. Приватний транспорт пастора престижний Мерседес SL-500 виявився з перебитими номерами кузова. При чому, в іншому гаражі виявлено понівечене авто такої ж моделі, звідки й були вирізані частини з кузовними номерами. А це доводить, що пастор не став жертвою спритних ділків при покупці автомобіля, а самовільно вчинив злочин передбачений статтею 290 Кримінального кодексу України „Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу”, яка карається штрафом до 4 тисяч гривень або обмеженням волі до трьох років.
Наразі господарську діяльність пастора можна кваліфікувати і як умисне ухилення від сплати податків. За скількома статтями кримінального кодексу України відповідатиме пастор-бізнесмен буде відомо після завершення досудового слідства у справі.
Про це "Провінційці" повідомив Олександр Мрозович,
прес-офіцер УПМ ДПС у Рівненській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору