Рівне:

Створення та просування сайтів

Податківці викрили тіньові схеми на десятки мільйонів гривень

Актуально 19-лют, 2009, 14:399 prov 1 124
Співробітники податкової міліції ДПА в Рівненській області відпрацьовували суб»єкти господарської діяльності, які були віднесені до категорії “податкових ям”. Під час перевірки податківці встановили, що директор товариства з обмеженою відповідальністю «М», зареєстрованого у Рівненському районі, протягом 2006-2007 років занизив податок на прибуток підприємств на 616,1 тис. грн., порушуючи Закон України “Про податок на додану вартість”, зменшив суми податку на додану вартість, які мав сплатити до бюджету, на 136,2 тис. грн., а також не сплатив податок з доходів фізичних осіб у розмірі 133,6 тис. грн. Загалом підприємець приховав від держави 885,9 тис. грн.
Так, 14 листопада 2006 року для мінімізації податкових зобов»язань з податку на додану вартість та податку на прибуток підприємств заступник директора цього товариства, громадянин К. уклав договір про безвідсоткову позику у готівковій формі директору цього ж товариства, громадянином М., в розмірі 40 млн. грн. Термін повернення позики – 11 місяців з дати підписання договору. При цьому вказаним договором відсотків за користування позикою не передбачалося. За період з 14.11.06 по 30.09.07 директору товариства “М” громадянину М. було надано позику в розмірі 31,4 млн. грн. Станом на 30.09.07 року повернення позики не спостерігалося. Позика видавалась громадянину М. з каси товариства “М” згідно з видатковими касовими ордерами.
31 січня 2009 року слідчі податкової міліції ДПА в Рівненській області порушили кримінальну справу проти директора цього товариства, громадянина М., за ст. 212 Кримінального кодексу України (“Умисне ухилення від сплати податків та зборів”). 31 січня та 1 лютого цього року співробітники податкової міліції провели оперативно-розшукові заходи та першочергові слідчі дії, спрямовані на документування протиправних дій як службових осіб ТОВ “М”, так і пов»язаних із ними суб»єктів господарської діяльності, зокрема здійснили обшуки офісу приватної фірми “Є”, (м. Рівне, контрагент ТОВ “М”). В ході обшуку як речові докази у кримінальній справі вилучили оргтехніку, чорнові записи, бухгалтерські документи та автомобіль, який належить директору приватної фірми “Є” громадянину Білорусії С., мешканцю м. Рівне. Під час обшуку у автомобілі знайшли 600 тис. готівки купюрами по 200 грн., які керівник фірми “Є” отримав від представників конвертаційного центру за реалізований необлікований брухт для металургійних комбінатів Луганської та Дніпропетровської областей та для проведення “тіньових” розрахунків при заготівлі брухту.
Крім того, співробітники підрозділів податкової міліції перевірили пункти прийому брухту ПП “Є” на території області та встановили факти заготівлі брухту чорних металів без відповідних ліцензій на цей вид діяльності. В результаті було вилучено 17,5 тонни брухту на 12,25 тис. грн. За цими фактами слідчі дії тривають.
Микола ГОРДІЙЧУК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору