Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненське підприємство приховало 1,8 мільйона гривень податків при імпорті покриття для підлоги

Рівненська область 26-січ, 2012, 15:119 prov 823
Слідчими відділу податкової міліції УПМ ДПА в Рівненській області порушено кримінальну справу відносно службових осіб одного з рівненських підприємств за умисне ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах за ознаками злочину передбаченого ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.
Співробітники податкової міліції УПМ ДПА в Рівненській області в ході проведення заходів по боротьбі з порушенням законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності встановили, що службові особи одного з приватних підприємств Рівного уклали договір комісії із столичною фірмою. Рівняни зобов'язувались придбати за кордоном, ввезти в Україну та розмитнити покриття для підлоги та супутні матеріали, необхідні для виготовлення покриття для підлоги, для столичного підприємства.
На виконання вищезгаданого договору службові особи рівненської фірми придбали за межами України необхідні товарно-матеріальні цінності походженням з країн Сербії, Нідерландів, Франції, Швеції, Бельгії. З метою мінімізації податкових зобов'язань з ПДВ та мита службові особи оформили укладення зовнішньоекономічного контракту на купівлю покриття для підлоги з фірмою з Гонконгу.
В подальшому, при ввезенні придбаних товарно-матеріальних цінностей в Україну, в порушення вимог Податкового кодексу України, Митного кодексу України, Постанови КМУ «Про затвердження Порядку декларування митної вартості товарів, які переміщуються через митний кордон України та подання відомостей для її підтвердження» службові особи рівненського підприємства вказали у вантажно-митних деклараціях занижену вартість товарів, у зв'язку з чим ухилились від сплати податку на додану вартість на суму майже півтора мільйона гривень та мита на суму понад 300 тисяч гривень. Загалом, керівництво рівненської фірми приховало від держави 1,8 мільйони гривень.
Умисне ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у великих розмірах карається штрафом від п'ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Олександр Мрозович,
прес-офіцер УПМ ДПА в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору