Рівне:

Створення та просування сайтів

Підприємство Рівненщини ухилилося від сплати 3,5 мільйонів податків

Рівненська область 03-лют, 2010, 08:529 Lobanovskiy 1 029
Мету збагатись шляхом несплати коштів до державного бюджету переслідували службові особи одного із підприємств Рівного, які віднесли до валових витрат понаднормативні витрати електроенергії. Вказані недостовірні відомості відобразили у бухгалтерському обліку та внесли до податкової звітності, що дало підстави до завищення податкового кредиту у задекларованих суб’єктом господарювання витрат на придбання товарів та послуг.
Таким чином, у результаті незаконної оборудки в бюджет не потрапило 3,5 мільйонів гривень податків.
Однак, протиправні дії були викриті в результаті вжитих заходів прокуратурою області та спільно проведених перевірок з органами податкової міліції.
Кримінальну справу порушено за статтею 212 частиною 3 Кримінального кодексу України (умисне ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах). Досудове слідство у справі здійснюють органи податкової міліції міста Рівного.
Відповідальність за вказаний злочин передбачена у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.



Заступник прокурора Рівненської області
старший радник юстиції Павло Ванзуряк
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору