Рівне:

Створення та просування сайтів

До ЄС – рано, до СОТ – саме час

Актуально 05-кві, 2007, 17:499 prov 1 240
Візит
У п’ятницю, 30 березня, з робочим візитом до Рівного завітав заступник міністра закордонних справ України Володимир Хандогій. Тут він зустрівся з керівництвом та працівниками облдержадміністрації та відвідав Рівненський інститут слов’янознавства, де поспілкувався з викладачами та студентами навчального закладу.

Як зазначив пан Хандогій, цей візит був запланований і узгоджений ще з попереднім міністром. Так, з Борисом Тарасюком вони розробили програму відвідування областей з метою, аби на регіональному рівні пояснювати напрямки зовнішньої політики України. Сьогодні ж, із приходом нового очільника Арсенія Яценюка, Міністерство закордонних справ не змінюватиме обраного раніше курсу – європейської та євроатлантичної інтеграції та одночасної підтримки добросусідських відносин з Російською Федерацією.

– Нині відносини з Росією ми вивели на спокійний, прагматичний рівень, без зайвих ілюзій і сподівань, – зазначив заступник міністра.

Поміж тим, за словами Володимира Хандогія, від підтримання на належному рівні саме цих стосунків великою мірою залежить наше входження до НАТО та Євросоюзу. А на теперішньому етапі Україна ще не готова до членства – ні законодавча база, ні інші загальноприйняті європейські норми у нас іще не діють. Передусім, необхідно виконати план підготовки до вступу, а цей процес може тривати роками, більше того, кінцевим результатом виконання плану не гарантовано, що буде членство.

Не викликає сумнівів у заступника міністра МЗС лише той факт, що вже цьогоріч Україна має стати учасником і повноправним членом Світової організації торгівлі. За оптимістичним прогнозом пана Хандогія, це має статися приблизно влітку, у найгіршому випадку – наприкінці року.

Марина ДАНИЛЮК

Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору