Рівне:

Створення та просування сайтів

В Івано-Франківську депутати міськради намагаються видати справу про хабар за політичне переслідування

Івано-Франківська область 26-жов, 2012, 19:449 prov 1 264
За участь в історії з хабарем оголосили в міжнародний розшук депутата Івано-Франківської міської ради Володимира Колковського. Про це повідомили в прокуратурі. Сам скандал розгорівся в місті два тижні тому. Та навіть після затримання на гарячому досі не потрапив за грати жоден із фігурантів.
9-го жовтня працівники СБУ затримали трьох відомих в Івано-Франківську людей: депутата міськради Романа Онуфріїва, директора департаменту архітектури Олега Гаркота і бізнесмена-забудовника Володимира Балагуру. Під час операції в них вилучили американську валюту, позначену як хабар.
Олександр Затока, керівник спецпідрозділу УСБУ в Івано-Франківській області:
- Під час одержання хабара в сумі 30 000 доларів США затримано керівника департаменту архітектури та містобудування Івано-Франківської міської ради. Під час затримання разом з ним в автомобілі перебували ще двоє депутатів Івано-Франківської міської ради.
Саме затримання відбулося за скандальних обставин. На місце прибули однопартійці фігурантів. Натовп спробував буквально відбити затриманих у правоохоронців. Участь у заворушеннях узяв навіть голова облради. В результаті двох затриманих відпустили, а головного архітектора під вартою доправили до лікарні.
Роман Онуфріїв, депутат Івано-Франківської міської ради:
- Безумовно, не було жодного хабаря. Нічого не було, все наклеп, фабрикація і провокація.
Та згодом в інтернеті з'явилося відео, герой якого дуже схожий на ще одного депутата Івано-Франківської міськради - Володимира Колковського. Він отримує завдаток і обговорює деталі подальшої співпраці. Називає прізвища та саме ту суму, яку після затримання озвучили в СБУ. Поводиться, як вправний посередник.
- То, що ми домовлялися, десятка.
- Я не перераховую?
- Та можеш пощитати на всякий випадок, це ж мені цей дав, тут має бути десять штук зельоними.
- Друге питання - це довідка містобудівного кадастру і містобудівельні умови на готелі і гаражі, то єсть тридцятка.
Після оприлюднення цих кадрів поспілкуватися з фігурантами справи не вдається. Олега Гаркота, кажуть, прооперували. Де він зараз лікується - невідомо. Роман Онуфріїв на дзвінки не відповідає.
Неохоче коментує справу й голова Івано-Франківської облради. Саме після його появи на місці подій відпустили двох затриманих.
Олександр Сич, голова Івано-Франківської обласної ради (голос):
- Вважаю, що це є провокація, а наскільки до реалізації провокації замішані реальні факти, це вже інше питання. Все складається враження, що це політичний підтекст. Чи там були реальні факти для підтексту, це вже інше питання, хай слідство розслідує, є кримінальна справа, хай розслідують.
Чистий кримінал - так характеризують справу в прокуратурі. Слідство наразі триває. Одного з фігурантів, обличчя якого на відео, оголосили в міжнародний розшук.
Олег Кіпер, заступник прокурора Івано-Франківської області:
- Матеріали, які були передані до прокуратури області, в них були всі підстави для порушення кримінальної справи, і після порушення кримінальної справи була затримана особа, яка отримала хабар за надання даної довідки, тому говорити про політику... Жодної політики нема, говорити про політику немає сенсу.
Громадських активістів непокоїть відсутність реакції на резонансну справу від обласного керівництва. Люди вимагають покарання для упійманих на хабарі чиновників, в інакшому випадку планують ініціювати зміну всієї міської влади.
Володимир Гарматюк, Олексій Сітало
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору