Рівне:

Створення та просування сайтів

Опозиція готова визнати нову Раду неповноважною

Актуально 05-лис, 2012, 10:479 prov 1 546
Об'єднана опозиція "Батьківщина" висунула низку вимог у зв'язку з порушеннями під час підрахунку голосів на парламентських виборах 2012. Про це йдеться в заяві партії, прийнятій за результатами засідання Ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" і оприлюдненій в понеділок, 5 листопада. "У випадку, якщо влада негайно не зупинить фальсифікацію виборчого процесу і незаконне привласнення мандатів, отриманих опозиційними кандидатами, Об'єднана опозиція "Батьківщина" готова визнати Верховну раду наступного скликання неповноважною і буде наполягати на проведенні дострокових президентських і парламентських виборів", - йдеться в заяві.
За результатами засідання Ради Об'єднаної опозиції, на якому було обговорено питання фальсифікацій під час підрахунку голосів і подальшої координації дій опозиційних сил, прийнято рішення разом із ВО "Свобода" і партією "УДАР" Віталія Кличка почати акції протесту під будівлею Центральної виборчої комісії.
Крім того, "Батьківщина" ухвалила рішення висунути до президента, генпрокурора та ЦВК вимогу визнати перемогу кандидатів від Об'єднаної опозиції на округах: №№ 11, 14 (Вінницька обл.), 94, 95 (Київська обл.), 99 (Кіровоградська обл.), 130, 132 (Миколаївська обл.), 194, 197 (Черкаська обл.), 211, 216 (м.Київ) і в тих округах, де згідно з оригіналами протоколів з ділянок, перемогли представники "Свободи" і "УДАРу".
Також прийнято рішення розглянути у ВР проект постанови про розслідування фактів фальсифікацій під час парламентських виборів у 2012 році, притягнення до відповідальності причетних до фальсифікацій та їхніх замовників, голів і членів дільничних і окружних виборчих комісій, суддів і силовиків. За результатами засідання Ради Об'єднаної опозиції також вирішено звернутися до країн-членів Євросоюзу, США, Канади, міжнародних місій спостерігачів "з вичерпною інформацією про факти підробки підрахунку голосів", йдеться в заяві. Нагадаємо, що вчора народний депутат від фракції НУ-НС Анатолій Гриценко заявив, що опозиція може обнулити списки, щоб парламентські вибори визнали недійсними.
Приводом для підготовки демаршу опозиції стали масові порушення під час підрахунку голосів в округах № 223 (Київ), № 132 (Первомайськ, Миколаївська область), № 130 (Миколаївська область), № 11 (Вінницька область), № 94 (Обухів, Київська область ) та інших, де більшість голосів, за оцінками опозиції, набрали опоненти влади, але після перерахунку бюлетенів вони або втратили перевагу, або підведення підсумків виборів було заблоковано.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору