Рівне:

Створення та просування сайтів

Прокуратура Рівненщини виявила порушення у діяльності "Острозька обласна психіатрична лікарня"

--- 22-бер, 2013, 10:589 prov 732
Прокуратурою Рівненської області проведено перевірку додержання вимог законодавства щодо режиму, умов тримання, лікування, законності та обґрунтованості застосування до громадян примусових заходів медичного характеру у комунальному закладі „Острозька обласна психіатрична лікарня” Рівненської обласної ради.
За її результатами виявлено порушення та прорахунки в організації роботи зазначеного психіатричного закладу.
Зокрема, у порушення вимог Закону України „Про психіатричну допомогу” в одному із відділень закладу не створено належні умови для проведення дозвілля, творчої діяльності та здійснення соціальної реабілітації хворих. Про таке свідчить відсутність у відділенні кімнати для відпочинку, приміщення для культурно-освітницьких заходів, трудотерапії, де б хворі особи могли реалізувати своє право на працю. А також не обладнаний майданчик для прогулянок, потребують ремонту окремі кімнати, оновлення – речі побутового вжитку.
Серед інших порушень, що їх виявили прокурори – не дотримання адміністрацією закладу протипожежних вимог та правил, неналежне ведення медичної документації, невчасне направлення до суду матеріалів з висновками лікарських комісій щодо продовження строків застосування до громадян примусових заходів медичного характеру.
Вказані порушення та недоліки стали можливими внаслідок несумлінного ставлення адміністрацією лікарні до виконання своїх службових обов’язків, а також зазначене свідчить про неналежний відомчий контроль з боку профільного управління органів виконавчої влади.
З метою захисту конституційних прав осіб, до яких судами застосовано примусові заходи медичного характеру, усунення виявлених порушеь та притягнення винних осіб до відповідальності прокуратура області внесла голові обласної державної адміністрації подання. Зазначений документ прокурорського реагування перебуває на розгляді.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору