Рівне:

Створення та просування сайтів

Студенти з Білорусі уже вдруге пройшли практику на РАЕС

Рівненська область 14-жов, 2013, 18:549 prov 926
Впродовж минулого тижня у навчально-тренувальному центрі Рівненської АЕС проходили практику студенти кафедри ядерної і радіаційної безпеки Міжнародного державного екологічного університету імені А.Д.Сахарова.
Стажування було заплановано у рамках програми підготовки кадрів для ядерної енергетики Республіки Білорусь. Організація практичних занять в НТЦ РАЕС стала можливою завдяки налагодженій співпраці з Севастопольським національним університетом ядерної енергії та промисловості (СНУЯЕтаП), який готує спеціалістів для атомної енергетики України і постійно взаємодіє з оператором українських АЕС – ДП НАЕК „Енергоатом”.
Це уже друга група студентів із білоруського вишу, яка проходила практику на РАЕС. Вперше студенти із сусідньої держави стажувалися на станції у лютому цього року.
– Теоретичний курс в університеті був би неповним без практики, - зауважила викладач кафедри ядерної і радіаційної безпеки Міжнародного державного екологічного університету Наталія Єрмоленко. – Для наших студентів-п’ятикурсників надзвичайно важливий досвід українських фахівців, які експлуатують енергоблоки з ВВЕР, адже блоки з таким типом реакторів будуються на Білоруській АЕС.
У рамках стажування студенти з Мінська побували на проммайданчику станції, ознайомилися з роботою автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), відвідали інформаційний центр РАЕС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору