Рівне:

Створення та просування сайтів

Український завод досі штампує запчастини для російських "Буків"

Україна 05-сер, 2014, 13:359 prov 759
Український завод досі штампує запчастини для російських "Буків"Шполянський завод запчастин у Черкаській області досі виготовляє для російської армії комплектуючі зенітно-ракетних установок "Бук", повідомляють "Подробности".
"Фактично контролює цей завод Росія. Російська Федерація не може виготовити ці запчастини десь в іншому місці. Знаю, що виготовляють їх із запасом, щоб на майбутнє вистачило. Яким чином перевозиться і передається, я не знаю", - розповів Михайло Шандрук, колишній директор цього заводу.
До слова, шандрука звільнили три роки тому, коли він почав цікавитись, чому українське підприємство працює на оборону чужої держави.
Шполянський завод відкрили ще в 1967 році, як філіал "Метровагонмашу", який знаходиться у Митищах Московської області. Після розпаду СРСР завод так і лишився філіалом. На ньому виготовляли комплектуючі для вагонів метро, а заодно й "воєнку" для Росії. Дозвіл на це дало міністерство промисловості.
На заводі офіційно не говорять, чому й далі споряджають ворожу армію. Черкаська облдержадміністрація с першу сама хоче розібратися у ситуації, вже потім давати коментарі.
Нагадаємо, що найімовірніше саме ЗРК "Бук" збив Боїнг-777, який летів над Донбасом 17 липня.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору