Рівне:

Створення та просування сайтів

Облводоканал плюс Комуненергія

Україна і світ 24-бер, 2005, 13:179 prov 1 729
Чутки про наміри окремих депутатів обласної ради призупинити виконання власного рішення щодо передачі основних фондів Облводоканалу підприємству „Рівневода”, що, за попередніми прогнозами має розглядатися на найближчій сесії облради, неабияк занепокоїли депутатський корпус Рівного. Міське комунальне водопостачальне підприємство, за словами депутата Андрія Грещука, нині працює стабільно, не має поточних боргів. А, крім того, як кажуть у його дирекції, перед „Рівневодою” можуть відкритися непогані перспективи в напрямку оновлення обладнання, тобто використання сучасних насосів, що споживають значно менше електроенергії, ніж ті, які експлуатуються нині. Отож, відміна рішення облради, за прогнозами фахівців, погіршить життя мешканців обласного центру.

Опоненти ж мотивують свою пропозицію тим, що за останній час мешканці сіл, розташованих у районі Горбаківського водозабору, відчувають проблеми з водою. Там утворилася, свого роду, депресійна воронка. Зарадити може лише побудова комплексу дамб. Кожна вартує недешево. Грошей в місцевих бюджетах немає. Тож дехто пропонує, аби „Рівневода” купляла воду, яку качають саме з цього водозабору.

Не менше непокоїть народних обранців Рівного ситуація з майбутнім підпорядкуванням теплопостачального підприємства „Комуненергія”. Як зазначив на сесійному засіданні міський голова Рівного Віктор Чайка, нині там масово почали звільнятися люди. При цьому з роботи йдуть висококваліфіковані спеціалісти. З ким за таких умов готувати місто до опалювального сезону наступного року – невідомо.

Крім того, Віктор Чайка побоюється, що не стане фахівців, котрі зможуть спорудити котельню на Ювілейному, що передбачено Проектом Розвитку ООН для нашого обласного центру і під який вже виділені кошти. Різку плинність кадрів у „Комуненергії” депутати Рівнеради пов’язують з невизначеністю статусу підприємства. Точаться чутки, що його планують об’єднати з Облводоканалом. Досвіду такого поєднання, як каже пан Чайка, в Україні немає, за винятком Кам’янця-Подільського, де населення в кілька разів менше, ніж у Рівному. Хоча, дехто пояснює причини масового звільнення з іншими моментами.

Депутати Рівнеради вирішили звернутися з цього приводу до своїх обласних колег. Оскільки питання має розглядатися на сесії облради в п’ятницю й попередньо обговорене в постійних комісіях – підготують альтернативний проект рішення. Який з них буде прийнято – в наступному номері.

Тетяна НАГІРНА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору