Рівне:

Створення та просування сайтів

Не вистачає фахівців для викладання християнської етики

Актуально 15-травня, 2008, 13:059 prov 1 395
Утім, на жаль, на шляху до здійснення цих намірів існує чимало перешкод. І насамперед на заваді змістовного викладання у загальноосвітніх закладах основ християнської етики стоїть нестача відповідних методичних підручників та фахових викладачів. На сьогодні в «Острозькій академії» готують та добирають всю необхідну науково-методичну базу для формування в Україні підручників з «Основ християнської етики». Ще в лютому в академії презентували навчальний посібник з цієї дисципліни для учнів 5-6 класів. Керівником та ініціатором проекту став директор Центру релігієзнавства Острозької академії, професор кафедри лінгвістики факультету романо-германських мов Василь Жуковський.
Що ж до викладацького складу, то, як розповів учасник конференції, координатор Міжцерковної ради Рівного Володимир Ільчук, в області є чимало талановитих людей, які готові і можуть викладати «християнську етику». Вони вже давно вирішили на своїх заняттях проблеми конфесійної приналежності школярів, виробили свої практичні поради та рекомендації. Поміж тим, багатьом іншим викладачам не вистачає фаховості, оскільки вони викладають цей предмет як додатковий до свого основного.
– У питанні викладання «основ християнської етики» хотілось би бачити вчителем людину від Бога , яка свято вірить у те, про що говорить, – каже Володимир Ільчук.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору