Рівне:

Створення та просування сайтів

Путіна змусять сісти за стіл переговорів: у МВС назвали вирішальний для Росії фактор

Війна з московитами / Актуально 09-бер, 2022, 09:159 prov 533
Президента країни-агресора Володимира Путіна можуть змусити сісти за стіл переговорів щодо війни в Україні. Вирішальним фактором для цього може стати витіснення Росії з нафтогазового ринку глобального світу.
Таку думку висловив радник очільника Міністерства внутрішніх справ України Вадим Денисенко на своїй сторінці у Facebook. Він зазначив, що перед тим, як Росію змусять до переговорів, окупанти намагатимуться отримати хоча б одну перемогу у війні в Україні.
"Головний удар – це Маріуполь і спроба щось зробити в Києві. Тому наша задача – вистояти наступні 7-10 днів. Далі, з великою долею імовірності, Путіна змусять сідати за стіл переговорів", – зазначив він.
Денисенко додав, що нині в РФ не можуть не розуміти як далеко зі своєю авантюрою зайшов Путін.
"Ми стали занадто важливими для світу. Весь світ змушений зараз грати в гру "як зменшити ціну на газ" і одним з найважливіших елементів по зниженню ціни є вирішення українського питання", – сказано в повідомленні.
Посадовець також зазначив, що нинішня історія з нафтою (відмова США від російської нафти та газу) може змусити Китай включатися в переговори щодо України.
"Китай не чекав, що РФ зав’язне в Україні. І нинішня історія з нафтою змушує Китай включатися в переговори по Україні. І тут не виключена навіть ситуація, коли Китай почне переговори з США по врегулюванню нафтового питання", – вважає радник міністра.
На його переконання, війна, яку Росія розпочала проти України, стала каталізатором для глобального переділу ринку енергоносіїв у всьому світі.
"США спробує обмежити роль РФ у світовому газонафтовому балансі в наступні кілька років (нафта є ключовим драйвером російської економіки). РФ можуть (мають) замінити Іран, Венесуела, країни Перської затоки і перш за все Саудити. Зараз США працює на всіх трьох напрямках", – зазначив Денисенко.
Нагадаємо: США запровадили нафтове ембарго Росії 8 березня – законопроєкт уже розроблено, повідомив президент США Джо Байден. При цьому на американському ринку частка російських енергоресурсів становить лише 7-8%.
Таку ж норму ухвалити в ЄС буде складно, оскільки Європа залежить від російських енергоресурсів, зокрема й нафти. Для введення нафтового ембарго європейським країнам потрібно більше часу.
У разі запровадження нафтового ембарго Росія фактично повторить долю Ірану. Президент РФ Володимир Путін розв'язав повномасштабну війну проти України, внаслідок чого зруйнував економіку власної країни.
news.obozrevatel.com.

Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору