Рівне:

Створення та просування сайтів

Путін почав репресії проти відділу ФСБ, який інформував його про Україну, - ЗМІ

Війна з московитами 11-бер, 2022, 21:499 prov 351
Володимир Путін почав репресії проти своєї улюбленої, "5-ї" служби ФСБ, через два тижні після вторгнення в Україну. Керівництво служби вже відправлено під домашній арешт. Відомо, що саме вона напередодні війни забезпечувала президента РФ даними про політичну ситуацію в Україні.
Як інформує Цензор.НЕТ, про це пише видання Meduza.
5-та служба (офіційна назва - Служба оперативної інформації та міжнародних зв'язків) курирує зв'язки ФСБ із зарубіжними партнерами, в тому числі з американськими відомствами.
Всередині служби існує Департамент оперативної інформації (ДОЇ), який виконує функції зовнішньої розвідки ФСБ. Таку функцію - зовнішню розвідку - ФСБ отримала з кінця 90-х, якраз коли Путін був її директором.
У 2004 році управління підвищили в статусі, перетворивши в повноцінний департамент - Департамент оперативної інформації. У нього з'явився новий керівник - Сергій Беседа 
Незабаром офіцерів ДОЇ почали помічати в Білорусі, Молдові та Абхазії. Виявилося, що там їх головним завданням було не класичне шпигунство, а підтримка прокремлівських кандидатів на місцевих виборах. Але саме Україна на всьому пострадянському просторі займала особливе місце в пріоритетах ДОЇ.
5-та служба відповідала за надання Володимиру Путіну інформації про політичні події в Україні напередодні вторгнення
І ось через два тижні війни до Путіна нарешті дійшло, що його просто ввели в оману: 5-я служба, боячись розлютити керівника, просто постачала його тим, що він сам хотів почути.
Зараз відомо, генерал Беседа і його заступник поміщені під домашній арешт. Серед причин називають нецільове використання коштів, виділених на операції, а також погану розвідувальну інформацію. 
censor.net/ю
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору