Рівне:

Створення та просування сайтів

"Україна переможе, Україна буде вільна, - переконаний Джонсон

Головна / Війна з московитами / Україна і світ / Україна / Актуально 04-травня, 2022, 14:449 swet 953
03 травня Борис Джонсон виступає по відеозв'язку перед депутатами у Верховній Раді
 Британський прем'єр Борис Джонсон оголосив про новий пакет допомоги, виступивши перед Верховною Радою по відеозв'язку.Велика Британія виділить Україні ще 300 мільйонів фунтів стерлінгів (це приблизно 376 млн доларів). "Найближчими тижнями ми надішлемо вам Brimstone, це протикорабельні ракетні системи, а також броньовані машини, щоб евакуювати людей із захоплених територій і загрозливих ділянок", - сказав Джонсон у своєму відеозверненні до українських депутатів.
За його словами, у пакет також увійдуть радари, "щоб визначати, де перебуває артилерія, що націлюється на ваші міста, і дрони, щоб підсилити вашу піхоту і ваші наступальні сили".
Джонсон сказав, що прагне "зміцнити Україну так, щоб ніхто більше не насмілився зазіхати на неї".

"Україна переможе, Україна буде вільна, - переконаний британський прем'єр. - Хто має очі, той бачить, хто має вуха, той чує, що Україна боротиметься, боронитиметься".
Кремлівська пропаганда, за його словами, казала, "що вони ввійдуть в Україну, як ніж у масло"
"Ви довели, що вони були неправі. Всі військові експерти пророкували, що Україна впаде, а ваші селяни захоплювали своїми тракторами російські танки, ваші пенсіонери виходили на дорогу і непарламентськими виразами зверталися до нападників", - сказав Джонсон.
Він сказав, що Велика Британія зробить усе, щоб притягнути до відповідальності тих, хто чинив звірства та воєнні злочини в Бучі, Гостомелі, Ірпені та інших містах.
"Не може бути ніяких поступок і компромісів Путіну", - наголосив Джонсон.
"Ви повстали проти вбивчої агресії Путіна, ви відстоюте своє право на самовизначення, проти шаленого путінського реваншизму. Це демократія проти тиранії, ця воля проти утисків, це право проти безкарності, це добро проти зла", - сказав Джонсон.
"Коли ми бачимо героїзм українців, їхню сміливість та особисту мужність вашого лідера Володимира Зеленського, ми знаємо, що Україна переможе", - підсумував британський прем'єр.
Виступ Бориса Джонсона викликав овації у Верховній Раді. Під час його промови у залі також перебував президент Зеленський.
У цей день Зеленський вперше з початку війни виступив у Раді. Коли президент зайшов до зали, його теж зустріли аплодисментами.
Зеленський виступив у Раді після Джонсона. Він подякував британському прем'єру за "слова, дії та перемогу, яку ми точно разом здобудемо".
З початку війни Велика Британія постійно підтримує Україну військово та економічно, а у квітні британський прем'єр став одним із перших лідерів Європи, які приїхали до Києва особисто.
 Джонсон назвав українських військових "хоробрими левами", а також визнав, що Європа зробила замало у 2014 році, щоб зупинити Володимира Путіна, і має це виправити сьогодні.
"Ми маємо дуже скромно говорити про те, що сталося в 2014 році... Тоді забрали Крим, тоді почалась війна на Донбасі, й правда в тому, що ми занадто повільно починали розуміти, що сталося. Ми тоді не збагнули цього відразу і не змогли накласти потрібних санкцій на Путіна і більше не маємо права на повторення цієї помилки", - сказав Борис Джонсон.
Джонсон також підкреслив, що війна Росії проти України - "це конфлікт, який не має подвійної моральні й немає сумніву в тому, на чиєму боці правда". І саме сьогодні все ясно, як ніколи раніше.
Британський прем’єр також має сміливість лева, адже на початку квітня особисто прибув до Києва.
Це є дуже цінним, коли політик світового масштабу має високий рівень свідомості, обізнаності та комунікації з реальністю. І таким саме є Британський прем'єр - Борис Джонсон.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору