Рівне:

Створення та просування сайтів

Земельне питання завжди актуальне!

Останні новини 10-чер, 2008, 17:269 prov 1 351
“Приємним є те, що аналізуючи саме питання земельні, які можуть бути підставою для порушень та притягнення до відповідальності, по Сарненському району таких випадків не було” – каже голова райдержадміністрації Петро Рухер. Тобто, ці питання завжди контролюються, але попри це є дуже багато проблем, які необхідно усувати. І тому, згідно плану члени робочої групи вивчали, наскільки на території рад дотримуються вимог законодавства по раціональному використанню та охороні земель. І саме перевірка, яка відбулася в Тутовицькій сільській раді, де є багато бажаючих отримати землю під забудову, даний процес виконується не на належному рівні, зокрема, через відсутність вже більше двох років спеціаліста по земельним питанням. Дана перевірка засвідчила, що це є дуже великим мінусом у роботі сільської ради.
Виступаючи по даному питанню, начальник відділу земельних ресурсів у Сарненському районі Роман Зінчик зазначив, що сільською радою була проведена відповідна робота щодо посвідчення суб’єктами підприємницької діяльності права користування земельними ділянками. Однак, жодної земельної ділянки не було надано у власність. Були виявлені порушення і у підготовці рішень щодо земельних відносин. Також, на території ради було виявлено об’єкти самочинного будівництва.
Роман Зінчик підкреслив і про важливість зміни меж сіл Цепцевичі та Довге. Процес розпочато, але на сьогодні існують жорсткі зміни з боку Обласної державної адміністрації та обласної ради щодо матеріалів, які подаються для внесення змін в межі населеного пункту. Має бути обов’язково розроблений генеральний план даної території.
До причин, які призводять до зазначених проблем можна віднести як об’єктивні, так і суб’єктивні фактори. Це недосконалість законодавства – складний механізм відведення земель, а саме погодження проектів органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування. Відсутність державного фінансування на заходи із землеустрою.
Піднімалося і питання підготовки продажу земельних ділянок в оренду або на земельному аукціоні. За словами начальника відділу земельних ресурсів у Сарненському районі, були певні проблеми з продажу земельних ділянок на аукціонах в зв’язку з тим, що Кабінет Міністрів два рази приймав Постанови про порядок проведення аукціонів, які були призупинені. Сарненський район має такі ділянки, по деяким з них були виготовлені проекти, проведена експертна грошова оцінка, але до цього часу вони не продані, в першу чергу через недосконалу проінформованість населення.
Розглядалося на нараді і питання незаконного видобутку бурштину та піску. Одним із порушників є підприємство “Азалія”, де незаконно видобувають бурштин вже років 15, за яким нарахована шкода близько 53 тис. грн. Загалом, площа порушених земель внаслідок несанкціонованого видобутку бурштину на території Сарненського району становить 31,7 га. Головою Сарненської райдержадміністрації було запропоновано провести інвентаризацію, щоб хоча б якось тримати ситуацію під контролем.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору