Рівне:

Створення та просування сайтів

Фотохудожник Олександр Майструк – лауреат двох кінофестивалів

Газета СВ 11-чер, 2008, 18:269 prov 2 978
Наприкінці травня рівнянин двічі відзначився. І хоча не як митець, а герой документального фільму, знятого про його життя.
Документальна стрічка „Військовий льотчик” про Олександра Майструка (режисер Ігор Батурин) стала лауреатом ХVII московського міжнародного кінофорума „Золотий витязь” у номінації „Студентські і дебютні фільми”.
Одночасно з московським кінофестивалем цей же фільм отримав високу нагороду на VII Київському міжнародному фестивалі документальних фільмів «Кінолітопис-2008».
„В творчих планах нова персональна фотовиставка, до якої збираю матеріал. Звісно будуть нові фотороботи з серії “Погляд з Вікна” та “Життя” „ — розповідає фотохудожник.
В шкільні роки Олександр Майструк мріяв літати, опанувати складну професію військового льотчика. Щоб наблизити реальність, вступив до Васильськівського військового училища. Наполегливо навчався, аби колись злетіти у небо, захищати повітряний кордон України. Однак, втілитися в життя мрії завадила важка хвороба. Через недугу, що прогресувала Олександр змушений був закинути навчання. Поступово стан здоров’я погіршувався. Їздив лікуватися до відомих лікарів України та за кордоном. Марно. Дійшло до того, що юнак не міг самотужки пересуватися. Важка хвороба прикувала його до ліжка. В цей важкий момент Олександр згадав про захоплення дитинства — чорно-білу фотографію. Потихеньку фотографував .... з вікна рівненської „хрущовки”. Коли назбиралося достатньо фото – виставив їх на суд рівненського глядача. Публіка прийняла неординарний підхід юного фотохудожника. Це надихнуло його на нові, і нові, і нові роботи. Перед закоханістю у прекрасне та мужністю модного чоловіка, хвороба почала відступати, хоча і не настільки, щоб її перемогти. Але, незважаючи на це — Олександр Майструк намагається вести активний спосіб життя і творити.
Степан Молчан,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору