Рівне:

Створення та просування сайтів

Зеленський про повернення Молдові Придністров'я: Ми готові допомогти

Війна з московитами / Україна і світ 20-лют, 2023, 08:409 prov 424
Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна готова допомогти Молдові повернути Придністров'я. Раніше він попередив про небезпеку з боку РФ лідерку Молдови Майю Санду.
Про це український лідер заявив у інтерв'ю Corriere della Sera.
"Вона (Санду, — ред.) дякує нам і знає, що ми готові допомогти. Молдова не межує з Росією, але росіяни можуть використовувати місцеві аеропорти та свою армію в Придністров’ї", — зазначив український президент.

Небезпека для Молдови: що відомо

На початку лютого 2023-го міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що наступною країною, яку може окупувати Російська Федерація, може стати Молдова.
Володимир Зеленський 9 лютого повідомив, що Росія хоче зруйнувати політичний порядок у Молдові. Так, за його словами, українська розвідка перехопила план того, як Кремль має намір повалити владу в Молдові. У молдовській Службі інформації та безпеки підтвердили отримання розвідувальних даних.
Секретар РНБОУ Олексій Данілов розповів, що Кремль може залучити до своїх дій у Молдові чеченських бойовиків. Цих же військових у лютому 2022-го року перекинули в Україну із завданням ліквідувати керівництво країни. Незадовго після цих заяв прем'єр-міністерка Молдови Наталія Гаврилиця оголосила про свою відставку.
10 лютого, під час чергового масованого удару, дві російські крилаті ракети "Калібр" перетнули державний кордон України з Молдовою. Снаряд пролетів над тимчасово окупованим Придністров’ям.
Нагадаємо, напередодні новий прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив, що Придністров’я має бути демілітаризоване. Він також додав, що нейтралітет не захистить країну від нападу.
Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору