Рівне:

Створення та просування сайтів

За рік повномасштабної війни довіра до ЗСУ сягнула 97%, Президенту довіряють 90% українців: дослідження

Головна / Суспільство 22-лют, 2023, 08:359 prov 1 190
Рівень довіри українців до Президента Володимира Зеленського сягнув небачених показників. Наразі главі держави довіряють 90% громадян (попередній показник – 36%). Про це свідчать результати нового дослідження групи “Рейтинг”.
Також на думку 65% респондентів, Володимира Зеленського необхідно обрати на другий термін.
Зросла довіра українців і до Збройних сил. Якщо раніше ЗСУ довіряли лише 65% українців, то наразі цей показник складає аж 97%. І лише 1% опитаних відповіли, що скоріше не довіряють ЗСУ.
Війна в Україні сприяла зростанню євроатлантичних настроїв серед українців. Нинішні показники є просто рекордними. Так, 87% громадян наразі підтримують вступ України в ЄС, ще 86% хотіли б бачити Україну в НАТО.
Висловили свою думку українці і щодо віри у перемогу України у війні з росією. Так, 95% впевнені, що розв’язана росією війна завершилася перемогою України. Раніше цей показник складав 56%. При цьому 63% висловили думку, що для перемоги потрібно близько півроку, або і більше.
Після повномасштабного нападу росії на Україну 22% населення відмовилися від використання російської мови та повністю перейшли на українську. У центральних областях України рівень використання української мови зріс на 12%, а у південних та східних – на 7%. 
Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору