Рівне:

Створення та просування сайтів

Війна в Україні стане головною темою зустрічі глав МЗС країн G20 в Індії

Головна / Україна і світ 28-лют, 2023, 08:139 prov 600
Війна в Україні стане однією з головних тем на зустрічі міністрів закордонних справ країн G20, яка відбудеться 1-2 березня у Нью-Делі.
У заході візьмуть участь голови дипломатії росії, США, Великої Британії та Китаю, а також представники 40 країн та міжнародних організацій. У рамках зустрічі також планується кулуарна зустріч міністрів закордонних справ «четвірки» - США, Індії, Австралії та Японії, повідомляє «Голос Америки».
За словами чиновника, війна в Україні стане головним пунктом порядку денного. Крім цього, будуть підніматися питання змін клімату та зросту заборгованості третіх країн.
«Нью-Делі має намір продовжувати грати голос глобального Півдня та піднімати питання, що стосуються регіону», - додав він.
Експерта з дипломаті Аніл Вадхва вважає, що малоймовірно, що міністри закордонних справ G20 зможуть домовитись про загальні формулювання, які пропонують шляхи та механізми врегулювання ситуації в Україні.
«Причин багато, але найважливіша проблема полягає в тому, що ситуація в Україні стала надзвичайно нестабільною», - зазначив він.
Нагадаємо, що всі члени G20 погодилися рішуче засудити війну проти України, окрім росії та Китаю.
російські чиновники, які були присутні на зустрічі фінансових лідерів G20 в індійському Бангалорі, є співучасниками звірств під час вторгнення росії в Україну і винні в збитках, які війна завдала світовій економіці. Про це заявила міністр фінансів США Джанет Єллен.
Індія виступає проти того, щоб G20 обговорювала додаткові санкції щодо росії.
Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору