Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині перекрили черговий канал втечі військовозобов’язаних чоловіків з України

Рівненська область / Новини регіону 01-сер, 2023, 09:529 prov 1 487
За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури викрито групу осіб, які організували незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 332 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що схему втечі з країни організували троє чоловіків. Один з них у квітні минулого року, а інший – у червні цього року зареєструвалися як підприємці, які надають послуги із міжнародних вантажних перевезень. Таким чином вони могли вносити дані клієнтів до ІС «Шлях», яка дає право виїзду за межі країни. Ділки реєстрували військовозобов’язаних чоловіків у системі під виглядом водіїв. Вартість послуг складала 4500 доларів США.
Правоохоронці провели ряд обшуків у осіб, причетних до вчинення вказаних злочинів. В ході слідчих дій вилучено документацію, чорнові записи, майже пів мільйона гривень у різній валюті, а також транспортні засоби, за допомогою яких зловмисники незаконно переправляли клієнтів через державний кордон України.
Усім трьом фігурантам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 214 тис. грн застави кожному.
Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в області за оперативного супроводу Управління СБ України в області.
Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
Пресслужба Рівненської обласної прокуратури.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору