Рівне:

Створення та просування сайтів

Українські захисники досягли «тактично значущого» прогресу у контрнаступі – NYT

Головна / Війна з московитами 13-сер, 2023, 12:039 prov 352
Американське видання The New York Times зазначає, що українські захисники досягли «тактично значущого» прогресу у контрнаступі на двох напрямках. Про це пише The New York Times з посиланням на аналітиків ISW, українських чиновників та російських військових блогерів.
Як пише видання, українські війська просунулися на 10-12 миль (16-19 км - ред.) вздовж двох головних ліній атаки у прагненні Києва досягти південного узбережжя та перерізати російські лінії постачання.
У наземній війні українці просуваються на південь за двома основними напрямками: через східне село Старомайорське до окупованого росією Бердянська; і далі на захід до окупованого росією Мелітополя.
«Зайнята територія, від 10 до 12 миль на обох векторах наступу, хоч і відносно невелика, але важлива тим, що змушує москву відволікати сили з інших ділянок лінії фронту, кажуть військові аналітики. Інститут вивчення війни, вашингтонський аналітичний центр назвав це просування» тактично важливим», заявивши, що передислокація москви, швидше за все, «ще більше послабить російські оборонні лінії в сукупності», створюючи «можливості для будь-якого українського прориву, який може стати потенційно вирішальним», - йдеться у виданні.
Водночас, видання зазначає, що російські війська проводять власні наступальні операції на північному сході України навколо міста Куп'янськ. Таким чином, російські війська намагаються відвернути увагу українських військових на інших ділянках фронту.
Як пише NYT, Україна виділила тисячі військових, у тому числі найдосвідченіших і загартованих у боях морських піхотинців, а також бронетехніку для просування на південь долиною річки Мокри Яли.
«Якщо їм вдасться прорватися через Урожайне або обійти його, вони виявляться в межах 50 миль (80,5 км - ред.) від двох великих портових міст Бердянська та Маріуполя на Азовському морі. І з кожною милью, яку вони просуваються, українські війська надають все більший тиск на російські лінії постачання», - йдеться у публікації.
Нагадаємо, що наші бійці влучили у черговий склад боєприпасів російських окупантів, які окопалися у Херсонській області. Туди прилетів снаряд з HIMARS.
У перші дні серпня українські захисники провели безліч операцій по знищенню техніки та позицій ворога.  Агентство UA.News зібрало матеріал про знищення танків та живої сили противника.
12 серпня росіяни «злили» позиції своїх ППО біля «Кримського мосту».
Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору