Рівне:

Створення та просування сайтів

ЗМІ: наближається схвалення старту переговорів про вступ України до Є

Головна / Україна і світ 01-лис, 2023, 11:579 prov 246
Європейська комісія рівно за тиждень, 8 листопада, опублікує звіт про прогрес кандидатів на вступ до ЄС з рекомендацією щодо початку переговорів щодо вступу до блоку України та Молдови.
Як пише Politico, західні країни посилюють тиск щодо необхідності реформування Євросоюзу (у числі таких країн видання називає Німеччину, Францію, Іспанію та Португалію).
Зокрема, європейські лідери побоюються, що без подальших кроків до реформи, але за наявності імпульсу до вступу, ЄС може «роздутися» до 30 або більше країн-членів без якогось послідовного плану ефективного функціонування.
Наразі ведеться робота щодо формулювання спільних пропозицій стосовно реформи ЄС – лише «за кілька днів до того, як Комісія опублікує свій звіт про прогрес України та інших країн, що прагнуть стати членами ЄС, 8 листопада».
У цьому звіті Брюссель порекомендує розпочати переговори про вступ України та Молдови – за умови «технічних» застережень (мовляв, країнам необхідно досягти більшого прогресу, від створення міцної та незалежної судової системи до захисту прав меншин та реалізації антикорупційних заходів).
«Це будуть не дрібні, а великі застереження. Це буде не перший випадок, коли Брюссель маскує важливі політичні наслідки під технічними деталями», – наводить видання слова одного з французьких урядовців.
Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору