Рівне:

Створення та просування сайтів

Правоохоронці заблокували черговий канал незаконного переправлення ухилянтів до Молдови

Рівненська область / Новини регіону 18-лис, 2023, 08:099 prov 946
За процесуального керівництва Здолбунівської окружної прокуратури викрито групу осіб, які здійснювали переправлення ухилянтів через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
Слідством встановлено, що двоє знайомих, рівнянин та житель Рівненського району, налагодили канал втечі з країни. Вони підшуковували клієнтів серед військовозобов’язаних чоловіків, і пропонували перевести їх до Молдови поза офіційними пунктами пропуску.
Зловмисники проводили з ухилянтами детальні інструктажі перед та під час виїзду, перевозили їх власним транспортом до прикордонних зон, а далі пішки переводили клієнтів на територію Молдови.
Вартість таких послуг складала 170 тис. грн з особи. Чоловіків затримали під час організації втечі чергового клієнта.
В ході проведених обшуків у них вилучили документацію, що підтверджує незаконну діяльність, в тому числі чорнові записи, гроші та транспортний засіб. Обом напарникам вже повідомлено про підозру  та обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб з можливістю внесення застави.
Досудове розслідування проводять слідчі СВ ВП №6 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Рівненській області.
Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
Пресслужба Рівненської обласної прокуратури.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору