Рівне:

Створення та просування сайтів

Така очікувана і така бажана

Спорт 01-бер, 2007, 20:019 prov 1 038
У суботу БК-93 ”Пульсар” перервав довгу безвиграшну серію, яка тривала більше трьох місяців, у чемпіонаті України з баскетболу серед команд суперліги. За шаленої підтримки вболівальників, проявивши справжній бійцівський характер, підопічні Сергія Шемосюка здолали дніпропетровське ”Дніпро” — 80:77. Перемога господарям далася нелегко. І тим вона бажаніша, що здобута із сильним суперником у день народження одного з лідерів команди — Анатолія Дубнюка. Нещодавно дніпропетровці, за сумою двох матчів, вибили рівнян із однієї восьмої Кубка України.

Початок матчу був за гостями, які повели в рахунку. Щоправда, тривало це недовго. Рівняни швидко змогли перехопити ініціативу і взяти хід поєдинку під свій контроль. Завдяки командним діям підопічні Сергія Шемосюка нав’язали супернику свою гру. Як не старалися лідери “Дніпра” Віктор Кобзистий та Володимир Коваль чинити супротив, але завести своїх партнерів вони не змогли. На велику перерву команди пішли з перевагою у дев’ять очок господарів — 48:39.

Початок другої половини зустрічі був за дніпрянами. Три результативні атаки гостей — і відрив скоротився до двох очок. Жодна з команд не збиралася здаватися. І тут на перший план вийшла психологічна готовність баскетболістів. У нелегку хвилину баскетболісти БК-93 “Пульсар” проявили бійцівський характер і командний дух, тоді як гості занервували і почали помилятися. Найбільше це стосувалося легіонерів “Дніпра” Таутвідаса Лідеки та Донатаса Завацкаса, які те й робили, що сперечалися із арбітрами.

Доля матчу вирішилася в останні секунди. За 26 секунд до завершення четвертої десятихвилинки дніпропетровці зусиллями Віктора Кобзистого скоротили відставання до одного очка — 77:78. Гості фолять на Іллі Шемосюку. Проте рівнянин вправно виконав два штрафні — 80:77. У ”Дніпра” був час на осмислену атаку, але в захисті господарі зіграли щільно і без порушень правил. Фінальний свисток потонув у криках радості вболівальників та гравців команди. Була здобута важлива перемога. Перша і, надіємося, не остання, в нинішньому році. Перемога, яка змусить наших гравців повірити у свої сили і додасть психологічної стійкості перед важливими поєдинками. Вони нам знадобляться!



Сергій Шемосюк, головний тренер БК-93 ”Пульсар”:

— Ми перемогли за рахунок правильної стратегії. Зігравши два поєдинки у Кубку України з ”Дніпром”, дещо ”приспали” суперника. Водночас, самі добре вивчили їх тактичні прийоми. Сьогодні дніпропетровці набирали очки за рахунок індивідуальної майстерності гравців. На відміну від суперника, у ”Пульсара” сьогодні була команда. Всі, хто виходив на майданчик, були налаштовані на виграш. Ми дуже хотіли перемогти. Це довгоочікувана перемога. Незважаючи на помилки, ми справилися із своїм завданням. Дякую вболівальникам, які вірили у нас і підтримували.

Данило Козлов, гравець БК-93 ”Пульсар”:

— Настрій перед матчем був хороший, бойовий. Відступати далі нікуди, ми зобов’язані були перемогти. І ми це зробили.

Анатолій Дубнюк, гравець БК-93 ”Пульсар”:

— Ми старанно готувалися до цього поєдинку і він нам вдався. Не зумівши втримати лідера ”Дніпра” Віктора Кобзистого, ми справилися з його партнерами. Було велике бажання виграти, ми ”завелися” і перемогли. Партнери по команді, мабуть, вирішили зробити мені подарунок на день народження — перемогу.

Донатас Завацкас, гравець БК ”Дніпро”:

— Я не задоволений суддівством. Не можу знайти слів, аби прокоментувати їх роботу. В українському чемпіонаті таке можливе — якщо команда вдома грає, то повинна обов’язково виграти.

Дмитро Марков, гравець БК ”Дніпро”:

— Гадаю, гра сподобалася глядачам. В кожній грі необхідно доводити, що ти сильніший. Ми поступилися. Команда Рівного сьогодні була кращою.

Результати решти ігор: МБК ”Миколаїв” — ”Львівська політехніка-Галичина” — 94:86, ”Кривбасбаскет-Люкс” — Будівельник” — 75:78 (у господарів був відсутній у складі екс-пульсарівець Віктор Герасимчук), ”Азовмаш” — ”Хімік” — 82:64 (вихованець рівненського баскетболу Сергій Ліщук був кращий у чемпіона — за 27 хвилин він набрав 19 очок, зробив дев’ять підборів та поставив три блок-шоти).



Наступний поєдинок БК-93 ”Пульсар” проведе у суботу в столиці проти БК ”Київ”, а 17 березня прийматиме харківський ”Політехнік”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору