Рівне:

Створення та просування сайтів

Звіт ООН: росія за зиму стратила 32 українських військовополонених

Головна / Війна з московитами 27-бер, 2024, 09:199 prov 141
Моніторингова місія ООН отримала перевірені повідомлення про страту з боку російських окупантів щонайменше 32 українських військовополонених упродовж цієї зими. Це значно більше, ніж у попередні періоди.
Про це йдеться у звіті Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ).
Це вже 38-й звіт місії ООН щодо ситуації з правами людини в Україні, який охоплює період з 1 грудня 2023-го по 29 лютого 2024 року. Експерти провели інтерв’ю з 60 українськими військовими, нещодавно звільненими з полону.
«Майже кожен з опитаних нами українських військовополонених розповідав, як російські військовослужбовці чи чиновники катували їх під час перебування в полоні, застосовуючи неодноразові побиття, електрошок, погрози розстрілу, тривалі стресові пози та імітацію розстрілу», – сказала голова ММПЛУ Даніель Белл.
У звіті надали достовірні повідомлення «про страту щонайменше 32 українських військовополонених у 12 окремих випадках в період з грудня 2023 до лютого 2024 року, що значно більше, ніж за будь-який з попередніх періодів».
«ММПЛУ провела незалежну верифікацію трьох зі згаданих випадків», — йдеться у звіті.
ООН також наводить дані про інтерв’ю з 44 російськими військовополоненими, які, хоча й не заявляють про тортури в офіційних місцях утримання, давали «свідоцтва про тортури та жорстоке поводження в місцях їхнього тимчасового перебування після евакуації з поля бою».
Окрім того, звіт місії містить інформацію про насильство російської адміністрації щодо жителів окупованих територій України, зокрема йдеться про вбивства цивільних осіб, свавільні затримання та обмеження свободи висловлення поглядів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору