Рівне:

Створення та просування сайтів

Приписка Кубка — Сарни

Спорт 23-лип, 2008, 16:329 prov 1 243
Команди без розвідки розпочали матч. Першими створили небезпечний момент футболісти „Маяка”. Потім ініціатива перейшла до номінальних гостей. Один за одним виникали небезпечні моменти поблизу воріт Юрія Поліщука. Захист сарненчан почав працювати на повну потужність. На 17 хвилині Андрій Давидюк небезпечно пробив. Воротар “Маяка” кінчиками пальців дістав м’яч, який сковзнув по штанзі й пішов на кутовий. Через дві хвилини капітан “ОДЕКа” знову був на вістрі атаки — пробив через себе. М’яч полетів у верхній кут воріт — і Юрій Поліщук в черговий раз врятував свою команду. Оржівці продовжували шукати щастя поблизу воріт суперника, але на завершальній стадії бракувало одного єдиного влучного удару. Не забиваєш ти, забивають тобі. Футбольна аксіома спрацювала у фіналі Кубка області. Фатальною для “ОДЕКа” стала 32-га хвилина. Костянтин Ткаченко виконав штрафний удар майже від центра поля. М’яч по великій дузі полетів у штрафний майданчик і ... потрапив у самісіньку “дев’ятку” воріт оржівців. За красою гол може претендувати на звання кращого не лише в липні, а й в сезоні.
Після переви тренери обох команд почали робити заміни. Сарненчани більше уваги стали приділяти захисту своїх воріт, тоді як ”ОДЕК” шукав щастя поблизу чужих. Один за одним атаки оржівців накочувалися на ворота суперника. Проте захист ”Маяка” діяв надійно. Лише раз, на 83 хвилині,сарненчани залишили вільним Сергія Чекалюка, і рахунок став нічийним. Дев’яносто хвилин матчу переможця не виявили (1:1), на вболівальників чекали дві додаткові п’ятнадцятихвилинки.
Втомлені футболісти ”Маяка” впевнено захищалися, а підопічні Григорія Шаламая шукали шляхи до воріт Юрія Поліщука. Можливості відзначитися мали Андрій Давидюк, Тарас Топоровський. Проте й додаткові півгодини не визначили володаря Кубка. Фінальний свисток головного арбітра матчу Юрія Веремчука зафіксував нічийний результат фіналу. Все визначилося у пробитті одинадцятиметрових. Краще з цим впоралися гравці ”Маяка” й заслужено стали володарями Кубка області.
Післяматчеві пенальті — 4:3 на користь”Маяка”, і загальний рахунок — 5:4.
Першими розпочали бити сарненчани:
Віталій Миронець (1:0) Сергій Чекалюк (1:0 — вище)
Костянтин Ткаченко (2:0) Олег Кучер (2:0 — воротар)
Сергій Приймак (2:0 — вище) Володимир Никончук (2:1)
Володимир Мосійчук (3:1) Володимир Поліщук (3:2)
Артем Українець (3:2 — воротар) Юрій Кособуцький (3:3)
Юрій Поліщук (4:3) Андрій Давидюк (4:3 — воротар).
Григорій Шаламай, головний тренер ”ОДЕКа”:
— Необхідно реалізовувати голові моменти, треба забивати. А пенальті — це футбольна лотерея. Ми мали перевагу, але не змогли втілити її у забити голі. Шкода, що так склався фінальний поєдинок. Але нічого, будемо працювати. Попереду друге коло чемпіонату області і фінальна частина чемпіонату України серед аматорів.
Костянтин Ткаченко, головний тренер ”Маяка”:
— Ми заслужили цю перемогу. Не може так не талановити весь час. Минулого року у півфіналі поступилися Оржеву. Сьогодні фортуна була на нашому боці. Дякую вболівальникам, які підтримували нас і вірили в нас. Дякую гравцям, які зіграли через «не можу». Суперник у нас сьогодні був дуже сильним, необхідно віддати йому шану. Зараз ніяких відчуттів — я ще не вірю,що ми змогли перемогти!
Василь Пістоль, президент ”Маяка”:
— Перш за все хочу подякувати всім: і вболівльникам, і футболістам. Гра була важкою. Гадаю, всі отримали задоволення від поєдинку. Я розумію команду „ОДЕК” — нам десь повезло. Хочу подякувати місцевій владі за підтримку команди. Зараз все робиться для розвитку футболу в Сарнах. У нас 80 відсотків гравців — місцеві вихованці. Будемо йти вперед — готуватимемося до першості України, для цього у нас є все. Після перемоги у фіналі Кубка намагатимемося вдало виступити у чемпіонаті області.
У міжсезонні з команди пішло п’ять гравців, і ми взяли напрямок на омолодження складу. По сьогоднішній грі видно — вибір правильний! Приємно, що почали вирішуватися проблеми рівненського футболу. Головна команда області ”Верес” має молодий, перспективний склад. Ми готові співпрацювати з єдиною професійною командою краю. Вже зараз за ”Верес” виступає „екс-маяківець” Артем Українець. Бачу великий обсяг роботи, який проводить віце-президент Ігор Климишин.
Володимир Поліщук, голова Рівненської обласної федерації футболу:
— Фінал вдався. Глядачі побачили цікавий поєдинок — в напрузі перебували вболівальники обох команд. Вісім років поспіль ”ОДЕК” грає у фіналі, але не може тричі поспіль виграти і навічно залишити почесний приз. Думаю, результат видно по грі. А пенальті — це футбольна лотерея. Дякую вболівальникам обох команд за їх толерантну поведінку під час поєдинку. Хотів би виділити в складі ”ОДЕКа” Віктора Пуца, вдало діяв на останньому рубежі сарненчанин Юрій Поліщук. Особисто я отримав задоволення від поєдинку. Думаю, те ж саме відчули глядачі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору