Рівне:

Створення та просування сайтів

Квасилівчани знову просять збільшити кількість маршруток

Останні новини 30-лип, 2008, 12:249 prov 1 278
Жителі смт Квасилів знову звертаються до обласної влади з проханням покращити якість автотранспортного обслуговування на маршруті „Рівне ПВА „Залізничний” – Квасилів” у будні дні з 7 до 9 години ранку із селища до Рівного та з 17 до 19 години вечора з Рівного до Квасилова.
Нагадаємо, що восени 2007 року квасилівчани вже звертались до влади з подібним проханням. В результаті на цей маршрут було залучено три додаткових маршрутки та змінено графіки руху, що дещо покращило автотранспортне сполучення між селищем та обласним центром.
Однак, така ситуація тривала недовго. Оскільки договори з перевізниками на перевезення пасажирів додатково залученими транспортними засобами були укладені лише на п’ять місяців (з грудня 2007 року по квітень 2008 року включно), то з травня якість автотранспортного обслуговування жителів Квасилова в години „пік” знову погіршилась.
Тому люди, зібравши понад 90 підписів, за підтримки РОГО „Комітет виборців України”, звертаються до обласної влади з проханням покращити якість перевезень на напрямках Рівне-Квасилів та Квасилів-Рівне. Квасилівчани просять, щоб кількість оборотних рейсів, які здійснюються на цьому маршруті, і самих транспортних засобів в години „пік” було збільшено відповідно до реально існуючого пасажиропотоку та на триваліший проміжок часу, а не на декілька місяців, як було зроблено минулого разу. Крім того, люди просять компетентні органи провести перевірку дотримання перевізниками законодавства про захист прав споживачів та про автомобільний транспорт.
Коментує ситуацію член ініціативної групи квасилівчан, юрист Рівненського Комітету виборців Микола Глотов: „На сьогодні ситуація, коли кількість оборотних рейсів за маршрутом Рівне-Квасилів і назад у будні дні вранці та ввечері, відповідно й кількість маршруток є такою, що не забезпечує в повному обсязі потреби громадян на маршруті „Рівне ПВА „Залізничний” – Квасилів”. Так, у зазначений час маршрутки не в змозі помістити всіх пасажирів, що призводить до запізнень жителів селища на свої робочі місця в Рівному, стресів через тісняву в салонах таких транспортних засобів тощо. Квасилівчани нарікають, що останнім часом їздити в згаданих маршрутках в години „пік” стало просто нестерпно.”
„Для вирішення цієї проблеми юристи нашої організації підготували відповідний лист до Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Рівненської облдержадміністрації, – говорить голова правління РОГО „Комітет виборців України” Олексій Горецький. – Саме на цей орган влади відповідно до законодавства покладено обов’язок з організації пасажирських перевезень на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території області. Сподіваємося, що вже найближчим часом подані громадянами та організацією пропозиції будуть враховані й ця проблема буде вирішена назавжди”, — повідомила прес-служба РОГО КВУ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору