Рівне:

Створення та просування сайтів

Квасилівчанам може стати важче добиратися до Рівного

Головна 27-сер, 2009, 09:319 prov 1 499
Квасилівчанам може стати важче  добиратися до Рівного


З проханням не скорочувати кількість оборотних рейсів транспортних засобів на маршруті „Рівне ПВА „Залізничний” – Квасилів”, звернулась РОГО „Комітет виборців України” до Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Рівненської облдержадміністрації.
Як повідомлялося раніше, з 1 вересня цього року, планується скорочення кількості автобусів, які працюватимуть на цьому маршруті, до 7, із загальною кількістю посадочних місць 177. Вони здійснюватимуть лише 54 оборотні рейси. Натомість, з червня цього ж року, зазначений маршрут обслуговують 8 транспортних засобів, із загальною кількістю посадочних місць 170 і здійснюють 85 оборотних рейсів, щодня.
Ці зміни, в результаті приведуть до того, що кількість пасажирів, яку можуть перевозити на посадочних місцях автобуси, на маршруті „Рівне ПВА „Залізничний” – Квасилів”, зменшиться з 14450 до 9558.
„На сьогодні, пасажирам зручно добиратися із селища в обласний центр і навпаки, адже маршрутки їздять достатньо часто, – говорить керівник центру права Рівненського КВУ, мешканець Квасилова Микола Глотов. – Проте, в разі скорочення кількості оборотних рейсів, частота руху транспорту значно скоротиться, що створить додаткові незручності жителям селища. Варто пам’ятати, що саме з вересня, коли планується зазначене скорочення, кількість пасажирів значно зросте. Адже, закінчується період літніх відпусток, а також розпочинається навчальний рік у школярів та студентів”.
При цьому, за словами пана Глотова, найскладнішою буде ситуація в робочі дні, з 7 до 10 ранку, коли жителі селища будуть добиратися на роботу чи навчання, та з 17 до 19 години вечора, при поверненні людей з Рівного додому.
Саме тому, члени РОГО „Комітет виборців України” звернулися з листом до начальника Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Рівненської ОДА, з проханням не скорочувати кількість оборотних рейсів, які здійснюють транспортні засоби, на маршруті „Рівне ПВА „Залізничний” – Квасилів”, із 85 до 54. Адже, відповідно до ч. 2 ст. 7 Закону України „Про автомобільний транспорт”, органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування зобов’язані забезпечувати безпечне й якісне обслуговування пасажирів на автобусних маршрутах загального користування.
В організації сподіваються, що в результаті буде прийняте рішення, в якому, насамперед, будуть враховані інтереси та потреби пасажирів.
Святослав Дубов.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору