Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 02-чер, 2005, 15:459 prov 1 016
На ХАЕС збираються добудувати енергоблок
За словами генерального директора Хмельницької атомної електростанції Миколи Панащенка, на ХАЕС уже в цьому десятилітті можуть розпочати роботу зі спорудження третього енергоблоку.
Гендиректор ХАЕС вважає, що після успішного пуску другого енергоблоку у минулому році стає актуальним питання проектування і підготовки всієї необхідної документації для будівництва блоку №3.
Насамперед, за його словами, необхідно обстежувати третій і четвертий енергоблоки, спорудження яких було зупинене більше 10 років тому, вибрати на конкурсній основі тип ядерної установки і розробити технічне завдання з урахуванням уже виконаних на блоках робіт.
Коментуючи скепсис стосовно безпеки будівництва атомних станцій, пан Панащенко заявив, що Україна “не повинна відмовлятися від використання атомної енергетики”.
— У всьому світі, зокрема й у США, і в країнах Європи, атомні електростанції будуються. Існує стереотип, що мирний атом – це Чорнобиль. Усе зовсім не так: атомна енергетика, за дотримання заходів безпеки, дає країні величезну користь, – підкреслив він.
У “Нашої України” два кандидати у віце-спікери
Лідер фракції “Наша Україна” Микола Мартиненко відзначає, що фракція визначиться з кандидатурою на посаду віце-спікера методом рейтингового голосування.
Про це в понеділок повідомила фракції “Наша Україна”. Голосування призначене на четвер. Як повідомили у фракції, зараз проходить “рейтингування кандидатів”. Найбільш ймовірними серед них вважаються Юрій Ключковський і В’ячеслав Коваль. На посаду віце-спікера претендують також лідер фракції Української народної партії Юрій Костенко, лідер фракції “Єдина Україна” Богдан Губський і депутат Віктор Мусіяка (група “Демократична Україна”). Раніше посаду віце-спікера обіймав Олександр Зінченко, призначений державним секретарем.
Німеччина послабить візовий режим для українців
Про це “5-му каналу” у телефонній розмові повідомив віце-прем’єр з питань євроінтеграції Олег Рибачук, який перебуває у Берліні, у Бундестазі, де відбувся День України.
За словами пана Рибачука, уже на осінь Німеччина розгляне питання суттєвого пом’якшення візового режиму для студентів, журналістів, дипломатів, бізнесменів. І саме так було сформульовано позицію німецької влади щодо віз.
На кіностудію повертається звільнене Білозір керівництво
Шевченківський районний суд міста Києва своїм рішенням поновив Віктора Приходька на посаді генерального директора Національної кіностудії імені Олександра Довженка.
Про це повідомили в державному підприємстві “Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка”, передає УНІАН. Як зазначається в повідомленні, суд визнав незаконним та скасував наказ Міністерства культури і мистецтв України №226-к від 20 квітня 2005 року “Про Приходька В.М.”. Раніше міністр культури Оксана Білозір з парламентської трибуни заявила про звільнення Приходька з посади гендиректора. У свою чергу Приходько подав до суду позов на Мiнкультури, у якому домагався визнати незаконним своє звiльнення.
У зоні грузино-осетинського конфлікту загинули 5 осіб
Увечері в неділю, 29 травня, неподалік від грузинського села Курт у Цхінвальському регіоні невизнаної республіки Південна Осетія сталася перестрілка між грузинською поліцією й осетинськими формуваннями.
Під час зіткнень загинули четверо осетинців і один грузинський поліцейський. Крім того, ще двоє співробітників правоохоронних органів Грузії одержали поранення.
Три причини назвати дитину Віагрою
У РАГСі міста Корольова, що неподалік від російської столиці Москви, зареєстровано незвичайне ім’я – Віагра.
У Віагри Миколаївни Алексєєвої блакитні очі. Ріст дівчинки – 51 см, вага – 3 кг 200 г.
Щасливі батьки – водій Микола і домогосподарка Анастасія – пояснюють свій вибір трьома причинами. Перша з них – краса й оригінальність імені, друга – довгоочікуваному зачаттю дитини посприяв однойменний препарат і третя – давня любов до групи “ВІА Гра”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору