Рівне:

Створення та просування сайтів

Всеукраїнське свято духовності і культури відбудеться в Острозькій академії

Останні новини 03-лис, 2008, 11:129 prov 1 107
У Національному університеті «Острозька академія» з ініціативи Рівненської організації Національної спілки письменників України та за сприяння Міністерства культури і туризму України 6-8 листопада відбудеться Всеукраїнське свято духовності і культури на Рівненщині „Українські святині: Пересопницьке Євангеліє та Острозька Біблія”.
Упродовж століть витоки духовності нації залишаються незмінними. Для українців такими величними святинями є Пересопницьке Євангеліє та Острозька Біблія, адже саме ці книги лежать в основі просвітництва народу, зародження його духовної культури та моральних цінностей. Про них не можна забувати. Тому свято духовності та культури – це можливість ще раз звернутися до першоджерел, зрозуміти їх значення для сучасного українця, — повідомила прес-служба НУ "Острозька Академія".

У рамках свята відбудуться такі заходи:
6 листопада:
9.00 – від’їзд з Рівного до Острога, екскурсія за маршрутом Рівне-Острог;
10.00 – урочисте відкриття свята у Національному університеті „Острозька академія”, відвідання краєзнавчого музею та музею Книги, наукові читання в Острозькій академії;
15.00-17.00 – продовження наукових читань;
17.00 – концерт ансамблю Тараса Компаніченка.
7 листопада:
9.00 – знайомство з Рівним, відвідання музею Уласа Самоука, виїзд до Пересипниці, екскурсія за маршрутом Рівне-Пересопниця, покладання квітів до пам’ятника першокнизі.
15.00-17.00 – виступи перед громадськістю міста.
18.00 – концерт у залі органної музики Рівного.

Початок заходу о 10.00 в Острозі. Автобус на Острог відправляється з Рівного о 9.00 від готелю „Турист”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору