Рівне:

Створення та просування сайтів

Коломойський шантажує уряд зупинкою НПЗ

Україна і світ 13-лис, 2008, 10:259 prov 1 822
Коломойський   шантажує уряд зупинкою НПЗ


Мільярдер Ігор Коломойський погрожує зупинити свої західноукраїнські нафтопереробні заводи, якщо уряд не виконає його вимоги. Про це повідомив голова правління НПЗ “Галичина” Олександр Лазорко.
Нафтопереробний завод “Галичина” і підприємство “Нафтохімік Прикарпаття” планують зупинити на початку грудня. За інформацією менеджера, власник підприємств піде на такі крайні заходи, якщо уряд не виконає його вимоги.
Перше — влада повинна продовжити дозвіл на випуск дизпалива низької якості. Друге — уряд повинен негайно погодити договір з азербайджанською компанією SOCAR на постачання каспійської нафти через “Одеса — Броди” в аверсному режимі. Без цієї сировини західноукраїнські заводи “Привату” не можуть далі працювати.
За словами голови правління НПЗ “Галичина” Олександра Лазорко, на початку вересня Міністерство палива й енергетики відмовилося продовжити дію технічних умов виробництва дизельного палива низької якості (із вмістом сірки не більше 0,5%).
“У результаті цього ми змушені використовувати тільки низькосірнисту сировину, а в такій ситуації ми зможемо розраховувати тільки на переробку західноукраїнської нафти, що зараз і відбувається”, — скаржиться менеджер.
Подібна ситуація склалася і на другому підприємстві, що належить Ігорю Коломойському. За словами Лазорко, “Нафтохімік Прикарпаття” (Івано-Франківська область) також може зупинити виробництво до кінця місяця. У результаті зупинки двох підприємств роботу втратять близько 3,5 тис. людей.
В Міністерстві палива й енергетики відповідальність за продовження дозволу на випуск низькоякісного палива перекладають на Держспоживстандарт.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору