Рівне:

Створення та просування сайтів

Дело: Тимошенко і Коломойський йдуть на зближення

Україна 29-січ, 2009, 13:309 prov 1 157
Дело: Тимошенко і Коломойський йдуть на зближення


Відразу два топ-менеджера, що працювали на великих підприємствах бізнесмена Ігоря Коломойського, отримали високі посади в держкомпанії. Як пише видання Дело, призначення людей Коломойського стало можливим в результаті домовленостей співвласника Привату і прем'єра Юлії Тимошенко.

Як пише видання, співвласник групи Приват Ігор Коломойський посилює вплив на найбільший державний холдинг країни - НАК Нафтогаз України. За інформацією Дела, найближчим часом на посаду заступника голови НАКу буде призначено Валентина Франчука.

Тиждень тому він звільнився за власним бажанням з посади комерційного директора Укрнафти. Цією компанією, як відомо, керує Приват, у якого 42% її акцій.

Можливість призначення Валентина Франчука заступником голови НАК Нафтогаз України підтвердив радник прем'єр-міністра Тимошенко з енергетичних питань Олександр Гудима. "Кадрові перестановки в НАКу цілком можливі", - сказав він. Водночас, в прес-службі Нафтогазу виданню повідомили, що офіційної інформації про призначення Франчука поки не надходило. "Наказу про призначення на посаду ще немає, але усних домовленостей досягнуто", - повідомило джерело газети в компанії.

Крім того, крісло заступника голови держпідприємства Укртранснафта (дочірня компанія Нафтогазу, монополіст із транспортування нафти в країні) зайняв Олександр Лазорко, який очолював підконтрольний Привату НПК Галичина.

Водночас, призначення Олександра Лазорка в Укртранснафті вже оформлено офіційно. Це призначення менеджера, який працював нещодавно на Приват, пише Дело, дозволяє групі врешті-решт отримати доступ до експлуатації нафтопроводу Одеса - Броди в аверсному режимі.

У свою чергу, як повідомив Делу співрозмовник в оточенні прем'єра, зі свого боку Коломойський надасть Тимошенко інформаційну підтримку каналу Студія 1 +1. У листопаді минулого року Коломойський здобувши контроль над каналом, а після концентрації 100% акцій 1 +1 в Central European Media Enterprises увійшов до складу наглядової ради.

Можливість більш лояльного ставлення до Тимошенко з боку каналу Студія 1 +1 допускає і колишній співвласник каналу Борис Фуксман. "Коломойський входить до складу наглядової ради телеканалу і може впливати на прийняття важливих рішень. Зі своїх спостережень можу сказати, що після зміни власника інформаційна політика на каналі суттєво змінилася", заявив він Делу.

Як повідомлялося у вересні, НПЗ Нафтохімік Прикарпаття і Галичина, що входять в так звану групу Приват заявили про припинення з вересня переробки нафти. Вони не можуть працювати без низькосірчаної каспійської нафти, необхідної для виробництва дизельного палива, що відповідає національним стандартам.

http://ua.korrespondent.net/business/725558
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору