Рівне:

Створення та просування сайтів

В Сарнах звітували про хід інформатизації освітньо – виховної діяльності загальноосвітніх навчальних закладів

Останні новини 28-лис, 2008, 12:289 prov 1 767
26 листопада 2008 року на базі Будинку дітей та молоді м. Сарни відбулося засідання колегії відділу освіти Сарненської райдержадміністрації, у якому взяли участь начальник відділу освіти райдержадміністрації Макриця Л. І. та працівники освітянської галузі.
У зв’язку з кадровими змінами у відділі освіти відбулися і зміни у складі колегії. Людмила Макриця зазначила, що заступник начальника відділу освіти Геннадій Аврамишин є членом колегії та секретарем колегії.
Йшлося про стан виконання Програми інформатизації освітньо – виховної діяльності загальноосвітніх навчальних закладів. Зауважувалося, що для ефективного виконання Програми навчальні заклади забезпечені сучасною комп’ютерною технікою з відповідним ліцензійним програмним оснащенням, основна кількість шкіл підключена до супетникового Інтернету, розпочалося повноцінне оснащення предметних кабінетів шкіл району мультимедійними засобами, школи мають кваліфіковане кадрове забезпечення вчителями інформатики, які обізнані не тільки в галузі інформатизації, а й в галузі програмування тощо. У школах району працюють 17 безплатних та 26 платних гуртків інформатики.
Також піднімалося питання виконання заходів щодо переходу на новий зміст, структуру і 12 – річний термін навчання у загальноосвітніх навчальних закладах. На виконання даних заходів, за словами головного спеціаліста відділу освіти Дударик А. І., у всіх ЗОШ району забезпечено прийом та навчання дітей 6 – ти річного віку. Учні 1 – 8 класів навчаються за програмою 12 – річної школи та забезпечені новими підручниками на 100 %. З метою профілізації старшої школи у районі ведеться систематична робота з профілізації навчання старшої ланки. Проте, проблемним залишається питання забезпечення підручниками предметів поглибленого вивчення та профільного навчання класів та низький рівень забезпечення учнів середньої ланки підручниками з дисциплін художньо – естетичного циклу, фізичної культури.
Одним з найцікавіших питань, які піднімалися на колегії, було питання про рівень навчальних досягнень учнів з математики, яке досить обширно та доступно у своєму виступі виклала методист відділу освіти Потапович Р. С. Вона продемонструвала цікавий моніторинг рівнів навчальних досягнень з математики серед учнів шкіл, чим і привернула увагу присутніх. Зазначила, що шкільна математична освіта сьогодні має позитивні тенденції і динаміку розвитку, здійснюється вона належним чином. Усі школи І-ІІІ ст. мають функціонуючі кабінети математики.
Зокрема, заслухали та обговорили інформацію «Про стан дотримання антикорупційного законодавства у відділі освіти та навчальних закладах району. По закінчення колегії були прийняті проекти рішення покожному питанню одноголосно.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору