Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 09-чер, 2005, 11:109 prov 998
Siemens припиняє виробництво мобільних телефонів
Німецький концерн Siemens розлучається зі збитковим підрозділом з виробництва мобільних телефонів.
Сьогодні концерн офіційно повідомив, що цей підрозділ переходить до тайванського концерну BenQ. Сума операції не розголошується.
Протягом 5 років тайванська компанія зможе використовувати торгову марку Siemens.
Штаб-квартира майбутньої тайванської фірми з виробництва мобільних телефонів Siemens буде розташована в Мюнхені.

Луценко: “Шуфрича не били, а “відкинули в сторону”
Слідство встановило, що правоохоронці не били народного депутата Нестора Шуфрича під час інциденту в Ужгороді. Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко в ефірі каналу ICTV.
Однак міліціонери таки торкались народного депутата. За словами міністра, “співробітники міліції, замість того, щоб, не торкаючись пана Шуфрича, вихопити з-під нього Різака, на жаль, відкинули в сторону Шуфрича”. Пан Луценко підкреслив, що такий крок міліції був порушенням, але народний депутат сам спровокував правоохоронців на застосування сили. Як відомо, два тижні тому стався інцидент з ймовірним побиттям народних депутатів Нестора Шуфрича та Тамари Прошкуратової. Тоді народні обранці намагались перешкодити міліції перевести екс-губернатора Закарпатської області Івана Різака з лікарні до СІЗО.

У Донецькій області загинуло 20 тонн риби
Мертвих риб знайшли вранці у понеділок, 6 червня, на узбережжі неподалік від селища Урзуф у Первомайському районі області. За попередніми даними, причиною їхньої загибелі стала недостатня кількість кисню через підвищення температури води. Для встановлення остаточної причини фахівці районної СЕС проводять лабораторні дослідження узятих з моря проб води. Також проводяться роботи зі збору загиблої риби і її утилізації.

У Туреччині сильний землетрус
У понеділок, 6 червня, у турецькій провінції Бінголь, розташованій на південному сході країни, у 900 кілометрах від Анкари відбувся сильний землетрус. У результаті удару стихії постраждали десятки людей. За попередніми даними, сила поштовхів, зафіксованих о 10:41 за місцевим часом, склала 5,7 балів за шкалою Ріхтера. Попередньо, у результаті землетрусу постраждали щонайменше 50 чоловік. П’ятеро з них були госпіталізовані у важкому стані. Землетрус також зруйнував кілька будинків.
Губернатор провінції Бінголь Вехби Авуч сказав: “Ми раді, що ніхто не загинув. Землетрус викликав паніку, і ми зараз намагаємося надати психологічну допомогу”. Землетруси у Туреччині відбуваються досить часто. Так, у результаті двох руйнівних землетрусів, що сталися на північному заході Туреччини в 1999 році, загинули 18 тисяч чоловік.

Небезпечний зелений чай
Днями в двох містах китайських провінцій було виявлено біля тонни зеленого чаю, що продавався під відомою маркою “Білочунь”, у якому вміст шкідливих металів перевищував установлені міжнародним стандартом норми в 60 разів.
Як установило розслідування, для надання чаю яскраво-зеленого кольору в нього був доданий промисловий барвник, що містить хромат свинцю. У такий спосіб невідомі зловмисники “перетворили” звичайний дешевий зелений чай у відому дорогу марку.
У середньому підроблений “Білочунь” продавався на провінційних ринках за ціною в $50 за кілограм. У магазинах Пекіна вартість цього чаю може доходити до $480.
Від фальшивого “Білочуня” у людини можуть розвитися важкі ушкодження печінки, нирок і кровоносної системи.

У центрі Києва горів ринок
У центрі Києві на вулиці Горького горів філіал Володимирського ринку.
Повідомлення про пожежу на “Китайському” ринку, який знаходиться недалеко від станції метро Либідська, надійшло до чергової частини Головного управління МНС України в Києві приблизно о 4.50 ранку. Як повідомляє Magnolia-TV.com, пожежа зайнялася на другому поверсі центру “Люкс” у кафе.
На місце прибули екіпажі шести пожежних частин столиці. За попередніми даними, загальна площа пожежі – 3000 кв. метрів. Жертв і потерпілих у результаті пожежі немає. Причина виникнення вогню поки що не встановлена, але зі слів очевидців стало відомо, що виникненню пожежі передував вибух.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору