Рівне:

Створення та просування сайтів

Родина Шуфрича продала підприємство з видобутку газу

Україна і світ 25-сер, 2005, 16:189 prov 1 296
Родина депутата Верховної Ради, першого заступника голови Соціал-демократичної партії України (об»єднаної) Нестора Шуфрича продала свою частку в підприємстві з видобутку газу, щодо діяльності якої порушено низку кримінальних справ.
Відповідно до заяви, яку поширила в п»ятницю, 19 серпня, прес-служба Нестора Шуфрича, його родині довелося продати свою частку в ЗАТ “Нафтогазвидобуток” у Шишацькому районі Полтавської області під тиском влади. Шуфрич висловлює жаль у зв»язку з тим, що його родину змусили продати свою частку, і заявляє, що це було зроблено для розвитку самого підприємства і щоб уникнути можливості тиску на позицію депутата. Разом із тим депутат заявляє, що жодних порушень закону під час роботи цього підприємства не було. Він наголошує, що підприємство, яке належало його родині, було флагманом у галузі газовидобутку України, і якби таких підприємств було більше, їх розвиток зміцнив би енергетичну безпеку і незалежність країни.
Ніякої політики?
У четвер, 18 серпня, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко відвідав одну з газових свердловин у Шишацькому районі Полтавської області, яка належить ЗАТ “Нафтогазвидобуток”. Генеральним директором цього підприємства є помічник Нестора Шуфрича, а засновником – компанія “Реал-груп”, 99% акцій якої належало матері депутата – Марії Шуфрич. За словами пана Луценка, 2004 року ця свердловина функціонувала з порушеннями закону – газ і газовий конденсат видобували без відповідних ліцензій, унаслідок чого державі було завдано збитку на 27 млн. грн.
На початку серпня проти посадових осіб ЗАТ “Нафтогазвидобуток” порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України.
Юрій Луценко також зазначив, що є ще одна, на момент скоєння злочину належна Марії Шуфрич, свердловина, з якої незаконно видобули газу і газоконденсату близько на 53 млн. грн.
Міністр запевнив, що це розслідування не є переслідуванням опозиції.
– Ніхто не звинувачує пана Шуфрича або його матір. Але причетність до фірми, що грабувала державу, це не в»яжеться з людиною, котра так бореться з нинішньою владою, – наголосив він.
Луценко також дорікнув Шуфричу за те, що той переписав на матір власний нелегальний бізнес.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору