Рівне:

Створення та просування сайтів

Новини

Актуально 23-чер, 2005, 12:329 prov 1 313
Не підтримали заборону торгівлі в недільні дні
Голова Рівненської ОДА Василь Червоній запропонував місцевим адміністраціям заборонити місцевим “базарникам” торгівлю на ринках у неділю. Рівненські депутати перед прийняттям рішення з цього приводу вирішили вивчити думку самих мешканців обласного центру. Для цього постановили опитати як тих, хто безпосередньо торгує на ринках, так і тих, хто туди не ходить. Для цього рішенням сесії міської ради залучили незалежну організацію, яка має ліцензію для проведення соціологічних досліджень та гарантує повну нейтральність.
Поки висновків ще не зроблено, але управління торгівлі, громадського харчування та побутового обслуговування Рівненського міськвиконкому провело своє дослідження. Як повідомив міський голова Рівного Віктор Чайка, було опитано три тисячі людей, котрі працюють на всіх ринках міста: 2700 з них висловилися за те, щоб у неділю торгувати. Проти цього – 300 осіб.

У Рівному має з’явитися підземне містечко
Нещодавно у Рівному відбулася розширена нарада, на якій проаналізували хід виконання графіка будівельно-монтажних робіт підземного переходу довжиною понад сто метрів, який з’єднає Театральний майдан обласного центру з вулицею Базарною.
Цей об’єкт перебуває на особливому контролі міської влади. Роботи проводяться відповідно до визначених термінів. Відхилення від яких хоча б на день розцінюється, як надзвичайна подія. Виконання робіт контролює особисто міський голова Рівного Віктор Чайка, який каже, що через місяць буде розширено центральну вулицю міста на 6 метрів, збудують новий тротуар. У підземному переході буде розміщено 90 бутіків по 20 квадратних метрів кожен. У них працюватимуть 700 підприємців, зайнятих у бізнесі роздрібної торгівлі. Наступного року в переході планують обладнати кафе.
Спорудження підземного містечка проводиться не за спонсорські кошти. Їх вкладають ті підприємці, котрі в перспективі планують в підземному містечку обладнати торгові місця.

Шкідливе опромінення від локатора
Мешканці цілого масиву Рівного, поблизу якого розміщена військова радіолокаторана установка, піддаються впливу шкідливого опромінювання – так вважають депутати Рівненської міської ради
Звернення до Міноборони, за їх словами, позитиву не дало. Тепер народні обранці апелюватимуть до Верховної Ради України.
Питання роботи військової радіолокаторної установки поблизу житлового масиву “Тинне” вже вкотре порушувалося на сесії Рівнеради. Як повідомив депутат Рівнеради Олексій Хмилецький, вони одержали відповідь з Міністерства оборони на звернення щодо шкідливості опромінювання. Поспілкуватися з командиром частини не вдається. Між тим, за його словами, сусідство з радіолокаторною установкою загрожує здоров’ю людей.
На думку інших депутатів, у цьому випадку дається взнаки закритість військового відомства, непрозорість його роботи. На пропозицію міського голови Рівного Віктора Чайки вирішено звернутися з цього приводу до Верховної Ради України та просити про створення незалежної комісії, яка б вивчила питання та вжила заходів щодо вирішення проблеми.
Західна інформаційна корпорація.

Чи потрібна реформа?
Щоб ефективно управляти державою та забезпечити гармонійний розвиток всіх регіонів України, просто необхідно на її теренах провести адміністративно-територіальне реформування.
– Якщо ж його не проведемо, то залишимося в тій же самій системі, без змін, – зазначив перший заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації Олег Ковальчук. За його словами, сам законопроект включає в себе започаткування в країні трирівневого управління, інакше кажучи – поділ держави на три основні територіальні одиниці: регіон (не менше 70 тисяч осіб), район та громаду (не менше п’яти тисяч осіб). Кожна із цих одиниць матиме власний бюджет і вирішуватиме свої проблеми на місцях.
Як зауважив пан Ковальчук, таке реформування управління державою започаткує можливість самодостатності кожної громади і дасть змогу Україні вийти до європейського рівня.
Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору