Рівне:

Створення та просування сайтів

ОРЛЯТА УЧАТЬСЯ ЛІТАТИ…

Спорт 07-лип, 2005, 13:509 prov 1 276
3 липня на рівненському мототреці відбувся другий етап чемпіонату України зі спідвею серед юніорів. Вже стало традицією у цьому сезоні, що перед гонкою йде дощ. Мабуть, саме цей факт став головним чинником наповнюваності трибун мототреку рівненськими вболівальниками. А можливо, рівняни просто пошкодували кровно зароблені гривні, вважаючи, що юніори не варті їхньої уваги. І абсолютно даремно, тому що так підняти настрій і розвеселити може хіба що обличчя бухгалтера в день зарплати. Що б не стало основним чинником, але глядачів у цей день на рівненському мототреці було всього близько тисячі.
Отже, другий етап. Логічно, що перед ним був перший, і в ньому перемогу здобув наш співвітчизник Ярослав Полюхович.
Та, на жаль, через травму – перелом руки – він не зміг розвинути свій успіх у другому етапі. Тому претендентів на перемогу теоретично було кілька: Олександр П’ятничко, Володимир Омельян, вічний юніор-чемпіон Сергій Сенько і, звісно ж, Андрій Карпов.
Уже з перших заїздів розчарував Сергій Сенько, який, незважаючи на велику кількість чемпіонських титулів у своєму активі, не виграв жодного заїзду. Львівського юніора обійшли Андрій Карпов, Любомир Войтик, Олександр П’ятничко, Віктор Савицький і Володимир Колодій-молодший. У загальному заліку Сенько посів лише п’яте місце.
Що ж до переможців, то основна боротьба розгорнулась між Андрієм Карповим, Олександром П’ятничком та Любомиром Войтиком. Андрій порадував уболівальників і цього разу, здобувши перемогу у всіх заїздах. На сьогоднішній день Карпов є чи не найсильнішим юніором України з власним стилем їзди. Деколи, щоправда, дуже екстремальним і оригінальним.
Порадував і Олександр П’ятничко, який буквально “дихав у спину” Карпову в боротьбі за перемогу. Власне доля перемоги вирішилась саме у заїзді, в якому зійшлися Карпов та П’ятничко, але тут сильнішим виявився Андрій. Можливо, вирішальну роль зіграв досвід і практика, якої Карпов мав набагато більше, виступаючи за рівненський клуб “Україна” у Другій польській лізі та у Міжнаціональній спідвейній лізі.
Справжнім розчаруванням стали виступи Володимира Омельяна. Це був не його день. Розпочав свій виступ Володя з двох падінь, у яких травмував ногу. На щастя, травма виявилась несерйозною, лікарі дозволили гонщику продовжити змагання. Але Омельян усе ж не зміг піднятись вище дев’ятого місця в загальному заліку.
Уперше в своєму житті побачив спідвеїстів із Полтави. Що я можу про них сказати? Початок є початок, стара техніка і поки що відсутність достатньої практики. Спонсор команди – страхова компанія… Чотирнадцяте та шістнадцяте місце в загальному заліку відповідно. Ну що ж, для початку непогано.
Справжнім феєрверком нових прізвищ рівненських юніорів став цей день для вболівальників, які прийшли на мототрек. Андрій та Микола Комончуки, Олександр Дікал, Максим Сацюк, Михайло Онешко та Віталій Омельян – це майбутнє рівненського спідвею.
Результати другого етапу чемпіонату України серед юніорів:
1. Карпов Андрій (Червоноград) – 15; 2. П’ятничко Олександр (Червоноград) – 14; 3. Войтик Любомир (Львів) – 13; 4. Колодій Володимир (Рівне) – 11; 5. Сенько Сергій (Львів) – 10; 6. Савицький Віктор (Червоноград) – 9; 7. Кіпчак Олександр (Червоноград) – 9; 8. Миронов Іван (Львів) – 7; 9. Омельян Володимир (Рівне) – 6; 10. Дікал Олександр (Рівне) – 5; 11. Сацюк Максим (Рівне) – 5; 12. Комончук Андрій (Рівне) – 4; 13. Онешко Михайло (Рівне) – 3; 14. Московченко Павло (Полтава) – 3; 15. Савицький Тарас (Львів) – 2; 16. Крючков Андрій (Полтава) – 2; 17. Омельян Віталій (Рівне) – 0; 18. Омончук Микола (Рівне) – 0
P.S. Справжньою окрасою змагань стали дитячі старти в класі об’єму двигуна до 125 см3. Десяти-дванадцятирічні хлопчаки досить солідно виглядали на треку. Справжня боротьба, зміна лідера по ходу заїзду, намагання їхати “в занос”, що дуже непогано виходило у представника Червонограда, який, до речі, і переміг в усіх трьох заїздах. Ці маленькі гонщики, які по-дорослому боролись на доріжці, ще й по-дорослому дякували вболівальникам за підтримку, діловито помахуючи рукою до трибун. Усе було, як у дорослих…
Олексій КРИВОШЕЄВ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору