Рівне:

Створення та просування сайтів

НЕПЛАТНИКІВ ЗАРПЛАТИ – ДО ПРОКУРОРА

Актуально 14-лип, 2005, 17:159 prov 876
Збільшення кількості невиплат заробітної плати підприємствами міста майже на 53 мільйони гривень у порівняні з початком цього року змушені були констатувати члени Рівненської міської комісії з питань заробітної плати, праці та соціальної політики.
На їх думку, основними причинами такого різкого збільшення заборгованості є той факт, що з початку року держава заборгувала суттєву суму коштів на покриття пільг та субсидій.
Такої ж думки притримується і міський голова Рівного Віктор Чайка, який вважає, що підприємства житлово-комунальної власності за таких умов просто фінансово неспроможні вчасно розрахуватися по заробітній платні зі своїми працівниками. Щоправда, на думку міського голови, існує ще й інша причина.
- У нас досі продовжується практика, – зазначив пан Чайка, – коли керівники підприємств торгівлі, громадського харчування та транспорту просто декларують збитковість і не розраховуються, принаймні офіційно, зі своїми колективами.
Тому, щоб надалі максимально зменшити кількість таких зловживань, члени комісії вирішили посилити засоби прокурорського впливу за керівниками таких підприємств. Як повідомив заступник міського прокурора Юрій Циган, з початку цього року вже порушено п’ять кримінальних справ подібного характеру.
Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору