Рівне:

Створення та просування сайтів

ТРЕТІЙ ПОХІД ЗА ГРАТИ

Кримінал 11-сер, 2005, 10:059 prov 899
Різноманітні спиртні напої, музичний центр, касовий апарат і мікрохвильова піч, кондитерські і ковбасні вироби, чимало товарів промислової групи – все це добро 6 серпня заповнило кімнату зберігання речових доказів Рівненського райвідділу міліції.
А потрапили сюди спиртні напої та продукти харчування загальною вартістю близько шести тисяч гривень разом із трьома молодиками, які в ніч на 6 серпня у селі Жобрині виламали вхідні двері продуктового магазину і скоїли крадіжку. Приватному підприємцю Олені Апанасюк не залишалося нічого іншого, як звернутися в міліцію.
У розмові з кореспондентом виконуючий обов’язки начальника Рівненського РВ УМВС підполковник міліції Василь Гречух повідомив:
– На місце пригоди терміново виїхала слідчо-оперативна група і в ході проведених заходів спільно з працівниками Млинівського райвідділу внутрішніх справ були встановлені особи, які затримані за гарячими слідами. Ними виявилися два жителі Рівненського району і один мешканець міста Рівного. На даний час порушена кримінальна справа за статтею 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Підозрювані особи взяті під варту і після відповідних слідчих дій будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.
Один із затриманих, раніше двічі судимий 20-річний мешканець села Оржева Сергій не приховує того, що скоїла кримінальна трійця.
– Ми з товаришами, – розповів затриманий, – у селі Жобрин обікрали магазин. Звідти викрали спиртні напої, цигарки, цукерки, музичний центр, мікрохвильову піч і багато іншого. Також хочу розказати ще про один злочин, який ми скоїли. Теж у Жобрині із домівки жительки цього села викрали сало, цукор, крупи та інші речі.
Як з’ясувалося, Сергій у свої 20 років уже втретє сяде на лаву підсудних. Не виключено, що на цей раз – надовго. Першого тюремного ув’язнення за квартирну крадіжку з проникненням йому вдалося уникнути лише завдяки гуманності суду, який умовно засудив юного злочинця, сподіваючись на усвідомлення скоєного і зразкову поведінку. Та сподівання ці виявилися марними. Невдовзі Сергій викрав мотоцикл, чим розсердив Феміду й отримав майже 4 роки позбавлення волі. Але, очевидно, доля вдруге змилосердилася над Сергієм. 18 травня цього року його умовно достроково звільнили і випустили з місць позбавлення волі. Ось тут би, здається, взятися за розум і долучитися до корисних справ. Адже члени сім’ї Сергія – працьовиті люди. Батько, мати і молодший брат заробляють на хліб насущний чесним шляхом – вони трудяться на Оржівському деревообробному комбінаті. Та, мабуть, справді в сім’ї не без виродків.
Тиняючись вулицями міст і сіл області, Сергій шукав собі нових пригод і “друзів”, які поділяли його чорні думки. Йому і його спільникам хотілося жити красиво і безтурботно, нічого не створюючи власними руками. Ось і визріла думка – “почистити” магазин. Награбований крам зловмисники завантажили в автомобіль і вирушили у Млинів, у гості до бабусі одного з затриманих. Та розвантажити крадене, а тим більше реалізувати його, трійці злодіїв не вдалося.
Тим часом, близько опівночі 6 серпня приватний підприємець Олена Апанасюк, яку обікрали, у Рівненському райвідділі міліції не приховувала свого задоволення працею міліціонерів. Вона просила щиро подякувати рівненським і млинівським правоохоронцям за чесну службу і професійні дії.
Юрій ПОПОВИЧ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору