Рівне:

Створення та просування сайтів

Фарт Блохіна закінчився...

Спорт 02-лют, 2006, 10:489 prov 982
Швейцарське місто Монтре, де проходило жеребкування, виявилося не надто фартовим для підопічних Олега Блохіна, які у відборі до Євро-2008 гратимуть з командами Італії, Франції, Шотландії, Грузії, Литви та явного аутсайдера нашої веселої компанії — збірної Фарерських островів. Екс-гравець збірної Швейцарії Стефан Шапіюза при жеребкуванні відбіркового турніру Євро-2008 своєю “легкою” рукою визначив збірну Україну в групу В, яку вже нині можна традиційно охрестити в “групу смерті”...
Тобто із семи команд п»ять є суперниками дуже високого рівня, хоча легкої прогулянки до Литви також не варто очікувати.
Відзначимо, що за новим регламентом проведення першості Європи з кожної групи у фінальну частину вихо-дять переможці відбірко-вих груп, а також команди, що посіли другі місця. Матчів плей-офф уже не буде.
Всього в жеребкуванні взяло участь 50 з 52 вхідних до УЄФА національних асоціацій, оскільки господарі турніру одержують пропуск у фінальну стадію автома-тично. Команди були розбиті на шість груп по сім команд і одну групу з восьми команд. Відбі-рковий турнір розпочне-ться у вересні 2006 року, а закінчиться в листопаді 2007 року. Матчі фіна-льного турніру, що буде проходити у Швейцарії та Австрії, будуть проходити у восьми містах. У Швейцарії великий футбол побачать Женева, Базель, Берн та Цюріх. В Австрії прийматимуть ігри єврофоруму Відень, Зальцбург, Іннсбрук та Клагенфюрт.

Група А
Португалія
Польща
Сербія і Чорногорія
Бельгія
Фінляндія
Вірменія
Азербайджан
Казахстан

Група В
Франція
Італія
УКРАЇНА
Шотландія
Литва
Грузія
Фарерські острови

Група С
Греція
Туреччина
Норвегія
Боснія і Герцоговина
Угорщина
Молдова
Мальта

Група D
Чехія
Німеччина
Словаччина
Ірландія
Уельс
Кіпр
Сан-Марино
Група Е
Англія
Хорватія
Росія
Ізраїль
Естонія
Македонія
Андорра

Група F
Швеція
Іспанія
Данія
Латвія
Ісландія
Північна Ірландія
Ліхтенштейн

Група G
Голландія
Румунія
Болгарія
Словенія
Албанія
Білорусь
Люксембург

Збірна України потра-пила у виключно непросту групу В, де, крім неї, за путівки на чемпіонат Європи посперечаються фіналісти ЄВРО-2000 — Франція й Італія. У цій групі виступають три учасники чемпіонату світу-2006, що обіцяє любителям футболу цікаву і захоплюючу боротьбу до останнього туру.
Олег Блохін, головний тренер збірної України:
— Нам уже традиційно дістається одна з найсильніших груп квалі-фікації. Проте принципи української збірної зали-шаються такими ж: ми поважаємо всіх своїх суперників, але нікого не боїмося. У відборі ЧС-2006 нас теж мало хто відносив до фаворитів, але ми зайняли перше місце в групі і тепер їдемо до Німеччини. А тому боротимемося і за путівку на ЄВРО-2008.
Раймон Доменек, тренер збірної Франції:
— Не можна говорити про те, повезло з жере-бкуванням чи ні. Спочатку треба зіграти всі матчі. Дуже радий можливості зустрітися з такою командою, як Італія, давно хотів з нею зіграти. Не можна сказати, що буде просто, тому що я пам»ятаю, як нам пере-дбачали легке життя у відбірковому циклі чемпіо-нату світу, і що з цього вийшло. Поки нашим пріоритетом є чемпіонат світу в Німеччині, а потім ми подумаємо про ЄВРО.
Марчелло Ліппі, тренер збірної Італі:
— У нас дуже цікава і дуже складна група. Тут є команди з багатими традиціями, як Франція, а Україна була чи не кращою у відбірковій кампанії чемпіонату світу. Швидко прогресує і може бути небезпечна збірна Шотла-ндії. Втім, поки я можу зосередитися тільки на наших супротивниках у Німеччині. Про Францію почнемо думати після чемпіонату світу.
Вальтер Сміт, головний тренер збірної Шотландії:
— Це дуже важка група, адже Франція, Італія й Україна безпосередньо пробилися у фінальну стадію чемпіонату світу. Дуже важливо буде узяти вдалий старт, щоб не грати в доганялки, як це було у відбірковому циклі чемпіо-нату світу.
Альгімантас Любінскас, головний тренер збірної Литви:
— Вважаю, що потрапили в одну з найсильніших відбіркових груп. Але грізні суперники мобілізують команду на сто відсотків. Зустрічі зі збірними, що належать до футбольної еліти, — Італії і Франції — стануть у Литві великим футбольним святом. Тим паче, що з французами ми ще не грали. Зізнаюся, дуже не хотілося потрапити в групу А і зустрічатися з трьома командами з колишнього СРСР.
Клаус Топпмеллер, головний тренер збірної Грузії:
— Хороша група. Тут зібралися прекрасні команди, три з яких поїдуть на чемпіонат світу. Нам буде непросто, але цікаво. Головне, щоб збірна Грузії показала свою гру. Ми поборемося за друге місце, це наша програма максимум. Якщо ми не досягнемо мети, це не буде тра-гедією, але хай суперники не чекають легкого життя в матчах з нами.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору