Рівне:

Створення та просування сайтів

Гощанські водомережі у «Рівнеоблводоканал»?

Останні новини 13-бер, 2009, 10:149 prov 1 135
Керівництво обласного виробничо-комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства «Рівнеоблводоканал» вивчає питання про можливість прийняття на свій баланс водопровідних мереж кількох сіл Гощанського та Корецьких районів. Про це повідомив в.о. директора підприємства Вадим Сторожук.
В інформаційній довідці керівника йдеться про села Симонів, Синів, Бабин, Підліски, м. Корець та смт. Гоща. За словами Вадима Сторожка, «Рівнеоблводоканал» технічно готовий прийняти на баланс водопровідні мережі Симонова, Підлісок та Синьова вже найближчим часом, позаяк вони перебувають у кращому технічному стані, ніж інші. Крім того, керівництво Гощанської районної ради вважає, що передача вказаних мереж на баланс РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» вирішить проблемні питання щодо їх утримання та експлуатації. До такої спільної позиції керівники райради та підприємства дійшли на зустрічі 11 березня. Щодо решти населених пунктів переговори тривають. Однак, як наголошує Вадим Сторожук усі можливі передачі будуть здійснюватися поетапно з урахуванням технічних умов та можливостей. Та, головне, їх мають погодити депутати обласної ради на сесії.
Ідея приєднати вказані водомережі до «Рівнеоблводоканалу» з’явилася невипадково. За словами в.о. директора «Рівнеоблводоканалу», на сьогоднішній день населення Гощанського району непокоїть ініціатива Рівнеради щодо передачі цього підприємства з обласної в міську комунальну власність. Внаслідок чого планується безоплатно передати із спільної власності територіальних громад області водозабірні, водопровідні споруди, мережі та водогони Горбаківського та Бабинського водозаборів, водопровідні та каналізаційні мережі смт. Гоща і сіл, які під’єднані до Горбаківського водозабору у власність обласного центру. А це, як зазначено в інформаційній довідці, може призвести до ігнорування інтересів споживачів району.
Довідка: 05 грудня 2008 року Рівненська обласна рада проголосувала рішення № 1052 «Про прийняття у спільну власність територіальних громад області систем водопостачання і водовідведення міста Корця Рівненської області» (ознайомитися з документом можна за адресою - http://oblrada.rv.ua/rubric159/1229/). Як повідомив в.о. директора РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Вадим Сторожук на підприємстві вивчають це питання і ведуть перемовини з керівництвом району, — повідомила прес-служба облради.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору