Рівне:

Створення та просування сайтів

ПЕРША ПЕРЕМОГА ­РІВНЕНСЬКИХ СПІДВЕЇСТІВ

Спорт 04-травня, 2006, 11:459 prov 1 428
Першою перемогою у нинішньому сезоні закінчилося змагання, яке відбулося 27 квітня, для спідвейної команди “Рівне Україна”. Суперницею наших спортсменів на рівненському мототреці була російська “Турбіна” з міста Балаково.
Це змагання без перебільшень можна назвати гонкою падінь та різного роду казусів. Так, уже в першому заїзді на гаревій доріжці опинився російський спортсмен Артур Нафіков, поклавши цим початок цілій низці падінь. Втім, очевидно, Артуру лежати сподобалося, тому вставати він не поспішав, чим змусив головного суддю призупинити заїзд. Але це було не єдине падіння Нафікова, у принципі, кожен його виїзд завершувався однаково, з тією лише різницею, що після третього “приземлення” у восьмому заїзді спортсмена забрала швидка допомога. Ще менше повезло нашому Петру Велесику – в одинадцятому заїзді його після падіння, як і Нафікова, швидка також повезла до лікарні. Проте під час падіння спортсмен зазнав значно більшого удару, аніж його російський суперник. Зараз Петро Велесик у важкому стані перебуває у лікарні.
У першому заїзді неприємність очікувала і нашого Петра Дима. У нього буквально перед самим фінішем виникли проблеми із двигуном, тому закінчувати гонку йому довелося, штовхаючи мотоцикл.
Цікавим видався восьмий заїзд, коли рівненським спідвеїстам Рафалу Осумеку та Віктору Гайдиму довелося змагатися між собою. Олексій Ізотов через порушення не був допущений до заїзду, а Артур Нафіков, як уже зазначалося, через падіння покинув мототрек на швидкій. Ще веселіше було Володимиру Колодію-молодшому у тринадцятому заїзді – тоді на гареву доріжку ніхто, окрім нього, вийти не встиг, йому довелося їздити на самоті. А в чотирнадцятому заїзді рівняни чомусь рознервувалися і почалася плутанина з шоломами – не могли з’ясувати, кому синій, а кому червоний, допоки головний суддя не прийняв рішення не допустити Володимира Колодія-молодшого до заїзду, проте це уже не мало ніякого впливу на результат змагань, який уже був очевидним.
Адже попри всі неприємності нашим спортсменам вдалося вибороти перемогу зі значним відривом у вісімнадцять очок – 52:34. В особистому заліку серед рівнян визначилося аж три лідери – Петр Дим, Рафал Осумек та Віктор Гайдим. Вони набрали по 12 балів. Стільки ж і в балаковського Олексія Гузаєва.
Віктор СТРЕЛЬНИК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору