Рівне:

Створення та просування сайтів

Злочинному угрупованню — кінець

Кримінал 15-чер, 2006, 15:299 prov 860
Працівники Острозького міськрайвідділу міліції затримали злочинне угруповання, котре очолив 51-річний мешканець цього району. Учасників банди підозрюють у скоєнні низки крадіжок із торговельно-розважальних закладів, ФАПів, шкіл, відділень зв’язку, сільськогосподарських підприємств Острозького, Здолбунівського і Гощанського районів Рівненської області.
Організатор угруповання, котрий тільки минулого року звільнився з місць позбавлення волі, крадіжки скоював, як і багато років тому, із двома племінниками. У свій злочинний вояж ще раніше він втягнув інших двох родичів, котрі за термін дядькового перебування у в’язниці досягли повноліття. Відбувши покарання, один із них – одружився, ставши на путь істинний, інший – втопився. От і довелося на підмогу залучати молодше покоління з рідні.
Як стверджує начальник Острозького міськрайвідділу міліції УМВС в області підполковник Микола Бондарчук, почерк злодюг був ідентичним із низкою численних крадіжок тринадцятирічної давності. А у вересні 2005 року, відбувши покарання, Петро Д. вийшов із в’язниці. Кільканадцять років тому Микола Бондарчук із колегами, працюючи ще у відділенні карного розшуку, затримали мешканця села Оженин Острозького району, який із родичами скоював крадіжки з держустанов. Злодії працювали виключно у переддень вихідних, обираючи складні погодні умови: дощ, сніг, заметілі. На місці злочину не залишали жодних зачіпок, які б дозволили ідентифікувати особу. Як з’ясувалося пізніше, чоловіки роззувалися, після чого взуття топили у найближчій водоймі. Крали в рукавичках. Брали все – від одноразових лез до волейбольних м’ячів. Горілку й олію ретельно зливали в каністри. А потім – тиждень затишшя. Отож, 13 років тому, згідно з порушеною кримінальною справою, їм інкримінували 47 епізодів. Декілька місяців тому подібні крадіжки відновилися.
Правоохоронці, міліметр за міліметром вирахувавши черговий хід банди, суботньої ночі вже очікували злодіїв в одному з торговельних закладів Острозького району із санкцією на арешт. Шокованим злодіям апелювати на таку оперативність міліціонерів не довелося.
У помешканнях затриманих правоохоронці вилучили викрадене майно, збут якого злодії налагодити ще не встигли. Лідер банди запевняє, що якби знайшов роботу – за старе ремеслом не брався б. А 13 років в’язничних застінків, безперечно, вписали неприємні сторінки в автобіографію чоловіка. Петро Д. стверджує: жодної миті не сумнівався в тому, що рано чи пізно злочинна ниточка перерветься, і йому доведеться відповідати за свої дії.
Табу для злодіїв були церкви та помешкання громадян. Із поваги до людської праці вони не сміли посягати на приватне майно. Обкрадали виключно державні установи, які, як правило, не охороняються, що значно підвищує ріст злочинності в регіоні.
З полегшенням зітхнули не тільки працівники міліції, а й жителі Острозького району, впевнені, що подібних фактів більше не буде.
Проти підозрюваних порушили кримінальну справу. Вже доведені двадцять злочинів злочинної діяльності. У стані перевірки – ще десять.
Олена Кузьменко,
інспектор ЦЗГ УМВС України
в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору