Рівне:

Створення та просування сайтів

Перший млинець — глевкий

Спорт 18-чер, 2009, 21:239 prov 1 300
Перший млинець — глевкий


Завершився чемпіонат України з футзалу у вищій лізі. Дебют для МФК ”Рівне” в нинішньому сезоні виявився невдалим. Набравши чотирнадцять очок, підопічні Юрія Баховського замкнули п’ятнадцятку найсильніших команд. Думками про сезон, що минув, та планами на майбутнє поділилося керівництво МФК „Рівне”.
Василь Ползунов, президент МФК „Рівне”:
— Здобувши право виступати у вищій лізі, ми усвідомлювали, що буде важко. Останнє місце — десь майже закономірний результат. Початок чемпіонату був вдалим, а потім перерва вибила команду з колії. Майстерність — це стабільність. А її, на жаль, у нас не було. Були сплески, але й були провали. Це — брак досвіду. Звичайно, я не хочу все перекладати на плечі гравців й шукати винних. Якщо ми чогось хочемо добитися — необхідно йти вгору. Саме тому ми пішли у вищу лігу, аби спробувати свої сили. Треба намагатися добиватися якнайбільшого.
Шкода, але не вдалося, як ми сподівалися, об’єднати всіх зацікавлених осіб на підтримку клубу. Ми можемо просити, а не наполягати. Можливості влади, як обласної, так і міської, — обмежені. Проте я вірю, як вони з’являться — то влада своє вагоме слово скаже.
Юрій Баховський, головний тренер МФК ”Рівне”:
— Надіялися, що кінцівку чемпіонату, як завжди, проведемо сильніше. Цьогоріч не вдалося. Хоча ми давали бій кожному супернику. Впродовж чемпіонату ми вчилися разом з футболістами. Є мої помилки. З огляду на сезон зробив би дещо по-іншому. Але маємо те, що маємо. Я не знімаю відповідальності з себе за виступ команди у дебютному сезоні.
Щодо гравців. Надіялися на досвідчених Вадима Жака, Романа Волоха та Сергія Щербакова, які мали повести за собою молодших партнерів. В деяких поєдинках так і було, в деяких — ні. Молодь до вищої ліги не була готова. Ми все пізнавали, граючи, роблячи помилки. Нам було непросто грати проти збірників, досвідчених майстрів. Але ми давали бій в кожному матчі й за це нас полюбили.
І те, що ми пропускали більшість голів у дебюті матчів, — це також відсутність досвіду. Попри мої настанови, молодість брала своє... Негативний результат — теж результат. Вся команда, від гравців до тренера та президента клубу, — зробила крок вперед. Хтось більший, хтось менший. Головне — у нас команда, складена із власних вихованців. Щороку у нас з’являються нові гравці. У нинішньому сезоні у нас дебютував Віталій Тушич, найближчим часом мають заграти Дмитро Ситник та Тарас Прислупський.
Віталій Засморжук, віце-президент МФК „Рівне”:
— Незважаючи на те, що ми посіли останнє місце у турнірній таблиці, ми отримали від Асоціації футзалу запрошення у вищу лігу на сезон 2009-2010. Зараз важко сказати, де ми гратимемо. Звичайно, ми хочемо лишитися у вищій лізі. Зараз ведуться перемови з потенційними спонсорами. Сподіваюсь, що найближчим часом все з’ясується.
Мінімальний бюджет команди вищої ліги становить мільйон гривень, лідери мають більше. У нас було приблизно півмільйона. МФК “Рівне” — єдина команда у дивізіоні, яка виступає зі своїми вихованцями. Нам вдалося здобули свого вболівальника. Хочеться довести, що ми навчилися чогось за рік.
Чемпіонат стартує 5 вересня. З першого липня розпочинається активна підготовка до сезону. Доведеться трішки почекати, і тоді будемо знати, де гратимемо, як готуватимемося. Зараз багатьох гравців нашої команди хочуть бачити в інших клубах. Ми з хлопцями поговорили і дійшли спільного знаменника — якщо залишаємося у вищій лізі, то всі гравці залишаються у команді. Якщо доведеться грати у першій — не будемо чинити супротив, аби наші вихованці підвищували свою майстерність. Одне знаю точно — команда в Рівному буде, де б ми не грали!
Наостанок президент клубу Василь Повзунов подякував усім, хто допомагав і підтримував МФК ”Рівне”, а також гравцям за їх самовідданість та патріотизм.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору