Рівне:

Створення та просування сайтів

Фруктові соки завдають шкоди зубам

Здоровя 10-лип, 2009, 12:449 Lobanovskiy 1 520
Відбілювання зубів вважається однією з найбільш затребуваних процедур серед пацієнтів стоматологів. Проте за останні декілька років популярність процедури дещо впала, оскільки з’явилася думка, що препарати, які застосовують для вибілювання, згубно впливають на емаль зубів. Тепер американські стоматологи вирішили реабілітувати свою послугу. За їхніми словами, вживання фруктових соків завдає зубам набагато більшої шкоди, ніж разове відбілювання.

Фруктові соки завдають   шкоди зубам
ї

У людей, які поволі потягують соки протягом 20 хвилин і більш, ерозія зуба розвиватиметься швидше, ніж у тих, хто випиває напій залпом. Надзвичайно важливо ретельно дотримуватись гігієни порожнини рота: чистити зуби двічі на день із фторовмісною зубною пастою і відвідувати дантиста для обробки зубів фторидним лаком принаймні один раз на рік.
Дослідники змогли зафіксувати всі поверхневі зміни емалі за допомогою огляду під мікроскопом. “Фруктові кислоти настільки активні, що емаль із зуба буквально змивається, - говорить науковий співробітник Інституту здоров’я порожнини рота при Рочестерському університеті Ян Фанг Рен. - Апельсиновий сік при дослідженні зменшував твердість емалі на 84%”. У відбілюючих препаратів учені таких ефектів не зафіксували.
“Майже всі безалкогольні напої, включаючи фруктові соки, є кислими і можуть пошкодити емаль, - говорить автор. - Ми продемонстрували на прикладі, що апельсиновий сік може викликати істотну ерозію емалі зубів. Медики вже вивчали негативний вплив відбілювання на зуби. Але ніхто раніше не порівнював його дію і дію соку за інтенсивністю. Фруктові соки на сніданок можуть стати серйозною проблемою для людей, які п’ють їх для здоров’я. Окрім обробки зуба фторидним лаком у нас більше немає на сьогодні інших ефективних інструментів для профілактики пошкодження зубів”, — повідомляє Kleo.ru.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору