Рівне:

Створення та просування сайтів

Найважче наздоганяти

Спорт 29-жов, 2009, 10:149 prov 1 250
Найважче наздоганяти


Поєдинок з БК ”Київ” у рамках чемпіонату України з баскетболу у суперлізі вболівальники Рівного чекали з нетерпінням. Чекали і надіялися на перемогу. На це було кілька вагомих причин. Одна з них — столичний клуб відмовився від легіонерів і виступає молодим колективом. Врешті-решт БК-93 ”Пульсар” мав здобувати першу перемогу. На жаль, не вдалося — 61:64 (8:22, 21:20, 21:6, 11:16).
На підсумковий результат вплинула жахлива гра господарів у першій чверті. З невідомих причин м’яч вперто не ходів потрапляти у кошик. Перше очко рівняни здобули на третій хвилині зі штрафного. Не йшли кидки з дальніх та середніх відстаней, не результативними були проходи під щит. Як наслідок — стартова десятихвилинка завершилася з показником мінус 14. У другій чверті господарі змогли оговтатися і на рівних зіграли із киянами. Вболівальники з острахом чекали на третю чверть, яку команда проводить не надто вдало. Проте вона перевершила всі сподівання. Тренерський штаб БК-93 ”Пульсар” зумів знайти слова, аби ”завести” гравців команди. Активно діючи у захисті та результативно в нападі, господарі почали скорочувати відставання. Гравці БК ”Київ”, не чекаючи нічого подібного, розгубилися. Рівняни домінували за всіма показниками. А дальній кидок з центра поля з фінальним свистком про закінчення чверті Іллі Шемосюка став показником переваги господарів — 50:48.
Старт заключної десятихвилинки не передбачав неприємностей. Підопічні Михайла Переверзія довели свою перевагу до п’яти пунктів (55:50, 57:52). Прикро, але ”дожати” БК ”Київ” у рівнян не вистачило сил. Гості зуміли оговтатися і вийти вперед — 61:57. Зусиллями Анатолія Дубнюка та Павла Улянка господарі зрівняли рахунок. За хвилину до завершення гості вийшли вперед — 64:61. В час, що залишився, наша команда не спромоглася провести результативну атаку. Прикро, але на поразку того дня БК-93 ”Пульсар” не заслуговував.
У складі рівнян відзначалися: Ілля Шемосюк — 18 очок, Дмитро Антонець — 14, Павло Улянко — 9, Олексій Полторацький — 7, Артем Шелуха — 5, Сергій Строілов, Анатолій Дубнюк — по 3, Андрій Артимович — 2. У БК ”Київ” найрезультативнішими були: Руслан Отверченко — 15 пунктів, В’ячеслав Кравцов — 12 та Денис Лукашов — 10.
Віталій Черній, головний тренер БК ”Київ”:
— У вас дуже непоступлива команда. Програючи у ході матчу 20 очок, ваші гравців знайшли в собі сили переломити хід гри, зрівняти рахунок й вийти вперед. Як на мене, в четвертій чверті цього запалу просто не вистачило. Кожен із гравців ”Пульсара” був небезпечним, нагнітав ситуацію. Радий, що за такої ”гри нервів” перемогу здобула моя команда. Поєдинком, за винятком третьої та початку четвертої чвертей, задоволений.
Михайло Переверзій, старший тренер БК-93 ”Пульсар”:
— Ми надіялися на позитивний результат. На жаль, провальна перша чверть перекреслила наші сподівання. Дуже багато м’ячів, майже стовідсоткових, в дебютній десятихвилинці просто не залітали в кільце суперника. Зібралися у другій чверті та просто здорово провели третю чверть, вигравши 15 очок. Наприкінці матчу, враховуючи втому Іллі Шемосюка, не знайшлося гравця, який би гідно підмінив його. Не знайшлося у команді баскетболіста, який би в такий складний момент взяв ініціативу на себе. На жаль, ми програли свій підбір, а без цього елемента гри складно здобути перемогу.
Результати решти ігор: “Ферро-ЗНТУ” — “Грифони” — 105:57, “Дніпро” — “Будівельник” — 66:82, “Азовмаш” — “Хімік” — 101:102 ОТ, “Дніпро-Азот” — БК “Донецьк” — 89:96, БК “Одеса” — “Кривбасбаскет” — 93:88, “Говерла” — МБК “Миколаїв” — 79:71.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору