Рівне:

Створення та просування сайтів

Не впадайте у депресію

Порадниця 04-гру, 2009, 13:109 prov 1 212
Депресія – популярне слово. Викресліть його зі свого лексикону! Часом досить сказати собі: “У мене депресія”, й утома опановує наше єство. Не хочеться зранку вставати з ліжка, ніщо не тішить, не радує. Зникає бажання працювати, спілкуватися, взагалі щось робити… Як вийти з такого стану?

Ось що радять фахівці:
- Не зловживайте антидепресантами. Самолікування неприпустиме! У крайньому випадку, для спокійного сну випийте перед сном валеріанки. А ще краще – склянку гарячого молока з медом. Після гарного сну і настрій покращується.
- Втома може бути наслідком гіподинамії та нестачі свіжого повітря. Намагайтеся ходити на роботу та з роботи пішки. Більше гуляйте, хоча б у вихідні.
- Проаналізуйте свій внутрішній світ, пошукайте джерело роздратування. Конфлікт на роботі? Подумайте, як його вирішити. Побут заїв? Організуйте домашніх: нехай допомагають. Або ж дозвольте собі махнути рукою на запланований суперборщ і приготуйте звичайний суп із бульйонного кубика!
Знайшли причину? Скажіть собі: “У мене немає ніякої депресії. Є причини поганого настрою, але вони – зовнішні. Та я з ними впораюсь!”
- Культивуйте в собі позитивні емоції. Іде дощ? Чудово! Вологе повітря надзвичайно корисне для шкіри! Ожеледь? Так, неприємно. Але ж це привід підхопити під лікоть симпатичного незнайомця. Проблеми? Отже, є про що поговорити з подругою! Словом, якщо у вас є лимон, не варто морщитися: “Кисло!”. Приготуйте з цього лимона лимонад.
- Чисто жіноча причина депресії – утома від… власної зовнішності. У жінках закладене прагнення до змін. Спробуйте кардинально змінити свій імідж. Перефарбуйте волосся у незвичайний колір, змініть імідж за допомогою незвичного для себе одягу та косметики. Експериментуйте!
- Багатьох жінок надихає придбання нової речі. Ви не можете дозволити собі норкове манто? А рукавички? Чи хоча б шарф. У пошуках “того самого, єдиного” шарфа зробіть тривалу прогулянку по магазинах. Перевірено! Дуже поліпшує настрій!
- Нездійсненні бажання схожі на важке каміння, що ви носите у своєму серці. Напишіть список із десяти бажань. Виконайте хоча б п’ять із них! Дозвольте собі любити себе, а не тільки домашніх і тих, хто вас оточує.
- Заведіть домашню тварину: кішку, собаку, птаха, акваріум нарешті! Спілкування з братами нашими меншими – джерело позитивних емоцій. А іноді клапан для того, щоб “випустити пару”. Погладиш кішку, гримнеш на щеня, яке розпустувалося – дивишся, і депресії наче й не було.
- Дозвольте собі щось ризиковане, незвичне чи навіть, на ваш погляд, непристойне. Покатайтесь на коні в місцевому зоопарку, запишіться у тренажерний зал, відвідайте казино, стрибніть із парашутом! Зробіть щось “отаке” – викид у кров адреналіну зніме вашу депресію краще за будь-які ліки.
- У жодному разі не намагайтесь лікувати депресію алкоголем! Горя у вині ви не втопите, а от власну особистість – цілком.
- У нашій країні психотерапевтів успішно заміняють подруги. Виговоріться – вам полегшає. Будьте готові й самі виступити в ролі “матері Терези”: утішаючи інших, ми самі почуваємося більш упевненими та щасливими.
- Закохайтеся! Чи хоча б пофліртуйте з людиною, якій ви точно небайдужі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору