Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 22-кві, 2010, 12:289 prov 1 126
Рівненщина спортивна

У фіналі Єврокубка з баскетболу іспанська „Валенсія” перемогла німецьку „Альбу” — 67:44. Приємно, що внесок у вагомий здобуток зробив рівнянин Сергій Ліщук. Екс-пульсарівець за 17 хвилин перебування на майданчику набрав чотири очки, здійснив два підбиранні та один блок-шот.
* * *
Ілля Шемосюк став єдиним делегатом від БК-93 „Пульсар” в програмі Матчу Зірок з баскетболу. Рівнянин взяв участь в конкурсі захисників, який відкривав програму. За підсумками відбірного раунду до фіналу вийшли Ілля Шемосюк (20,1 секунди) та Микола Вільховецький (19,6 секунди). Перемогу ж здобув захисник “Дніпра”, час проходження дистанції якого у фіналі становив 19,5 секунди. Ілля Шемосюк виконав завдання за 20,9 секунди. Окрім фіналістів за приз змагалися Роландас Ярутіс (“Азовмаш”), Ламар Карім (“ДніпроАзот”), Кевін Тіггс (“Ферро-ЗНТУ”), Максим Балашов (“Будівельник”).
* * *
Рівненська легкоатлетка Світлана Станко стала переможницею марафону, який проводився у грецькому місті Салоніки.
* * *
У Пекіні відбувся другий етап Кубка світу з кульової стрільби. Вдало на ньому виступив рівнянин Олег Омельчук. Учень обласної школи вищої спортивної майстерності, студент міжнародного економіко-гуманітарного університету імені академіка С.Дем’янчука виборов третє місце у вправі МП-6 (стрільба на дистанцію 50м). Такий результат забезпечив Олегу Омельчуку участь у фіналі Кубка світу. Тренує спортсмена заслужений тренер України Сергій Бондар.
* * *
У неділю відбулися матчі 16-го туру першості України з футболу у другій лізі. Рівненський „Верес” зустрічався у Хмельницькому із місцевим „Динамо” і поступився — 0:3 (0:1). Результати решти ігор: “Карпати-2” — “Буковина” — 1:4, “Бастіон” — “Львів-2” — 2:1, МФК „Миколаїв” — “Нива” — 1:3 (екс-вересівець Юрій Скороход відзначився голом наприкінці зустрічі і він же не реалізував пенальті на 23 хвилині), “Рось” — “Єдність” — 1:2. лідирує у першості „Буковина” — 33 очки. „Верес” з 15 пунктами посідає сьому сходинку турнірної таблиці. У суботу рівняни прийматимуть „Єдність”.
* * *
В Новій Каховці відбувся чемпіонат України з стрільби із лука серед спортивних товариств, в яких успішно виступив майстер спорту України міжнародного класу Ватентин Хавтура. Березнівчанин виборов срібну нагороду у вправі “Олімпійський раунд” та здобув право в складі збірної команди України брати участь у Кубку світу, що відбудеться в Хорватії 4-8 травня. Тренує спортсмена Олег Авдєнтов.
* * *
Там же пройшов чемпіонат України зі стрільби із лука серед юнаків, в якому успішно виступили вихованці Березнівського ліцею-інтернату спортивного профілю та Березнівської дитячо-юнацької спортивної школи. Роман Кравець здобув бронзову нагороду та право брати участь в Кубку Європи (травень, Італія); команда в складі Романа Кравця, Володимира Зайка, Віталія Протаса та Романа Данильчука у вправі “Олімпійський командний раунд” здобули друге місце.
* * *
Завершився чемпіонат України з гандболу серед жіночих команд вищої ліги. У заключному турі ГК „Рівне-Слов’яночка-ДЮСШ-4” приймав тернопільську команду „Економ-Університет-Енерго”. У першому матчі господарки перемогли 25:23 (12:14), а у другому поступилися — 19:21 (10:10). У п’ятницю найрезультативнішими у нашій команді були Дар’я Мартинова та Юлія Завершинська — по 8 голів, а наступного — Дар’я Мартинова — 6. У підсумку рівнянки посіли третє місце. На першому — столичний „Університет-ДЮСШ-Спартак”.
* * *
В приміщенні рівненського облцентру “Інваспорт” відбувся чемпіонат області з шахів серед спортсменів з вадами зору. В змаганнях взяли участь спортсмени Сарненського, Рівненського, Рокитнівського районів, Кузнецовська та Рівного — загалом було 30 спортсменів.
Призерами стали: серед жінок — І місце – Євгенія Бородіна (Рівне); ІІ місце – Алла Нестеревич (Рівне), ІІІ місце – Ніна Асєєва (Рівне). Серед чоловіків: І місце – Роман Набухотний (Сарни), ІІ місце – Володимир Копитюк (Рівненський р-н), ІІІ місце – Антон Сергєєв (Рівненський р-н).
* * *
У Червонограді та Львові завершився перший та другий етапи особистого чемпіонату України серед юніорів зі спідвею. Через погодні умови у Червонограді відбулося лише три серії заїздів, і максимум очок (по 9) здобули Кирило Цуканов („СКА” Львів) та Олександр Локтаєв („Шахтар”, Червоноград). У Львові без втрат від’їздив Олександр Локтаєв — 15 очок. Після двох етапів лідирує Олександр Локтаєв — 24 пункти. На одне менше у Кирила Цукатова. Кращим серед рівнян був представнки „Урагану” Станіслав Огородник — 17. Заключний етап відбудеться 30 квітня у Рівному.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору